– Det var tidenes laveste foretaksbot, og selskapet hadde ikke råd til å fortsette rettslige prosesser. Det lå ikke noen innrømmelse av skyld i dette, sa Frode Sulland under andre dag av Funcom-saken i Oslo tingrett.

Sulland forsvarer tidligere administrerende direktør i Funcom, Trond Arne Aas, en av de fire tiltalte.

Vedtok millionbot

Funcom har allerede vedtatt et forelegg på 1,5 millioner kroner, blant annet for markedsmanipulasjon. Sulland mener retten ikke kan legge vekt på at Funcom har vedtatt forelegget det fikk fra Økokrim.

Økokrim har reist tiltale mot fire tidligere nøkkelpersoner i dataspillselskapet. De mener de kan bevise at alle fire har solgt Funcom-aksjer på et tidspunkt der de hadde vesentlig annen informasjon enn resten av markedet – om salgsutsiktene til spillet «The Secret World» og Funcoms finansielle stilling.

Bestrider innsideinformasjon

Frode Sulland var tydelig på at hans klient, Trond Arne Aas, vil bestride at informasjonen som ble gitt til markedet var uriktig, selektert eller ufullstendig. Aas er, i tillegg til påstanden om innsidehandel, også tiltalt for å ha ansvar for den påståtte markedsmanipulasjonen i Funcom.

Advokat Anders Brosveet, som forsvarer tidligere finansdirektør Bjørn Toften, sa under sitt innlegg at hans klient ikke satt på innsideinformasjon da han solgte 26.000 aksjer 27. juni 2012. Han avviste ikke at Toften visste at Aas skulle gå av som konsernsjef i forbindelse med lanseringen av spillet «The Secret World».

– Det kunne like godt være positivt som negativt siden han skulle gå inn i strategisk rolle. Vi bestrider at det var innsideinformasjon i den konkrete situasjonen som forelå, sa Brosveet.

Han trakk også frem at hans klient, sammen med Trond Arne Aas, hadde sørget for at innsiderne i Funcom ikke fikk selge aksjer i selskapet etter at man åpnet opp for forhåndssalg av «The Secret World» før spillanseringen.

– Fra prelaunch tikket det inn salgstall. Da var det rød periode, sa forsvareren.

Torleif Ahlsand, Toften og Larssen solgte en rekke aksjer 27. juni til en snittpris på 15,52 kroner, det kommer frem av meldesystemet til Oslo Børs.

Stolte på selskapet

Advokat Kai Vaag, som representerer den fjerde tiltalte, Morten Schjelle Larssen, påpekte at hans klient både hadde solgt og kjøpt aksjer samme dag.

– Han kjøpte 11.116 aksjer samme dag og hadde 58.250 aksjer igjen etter salget, opplyste Vaag, som mente det viser at hans klient har opptrådt i tråd med lover og regler.

– Larssen forholdt seg fullt ut til hva selskapet mente var ok tidspunkt å kjøpe aksjer på. Han stolte fullt ut på når selskapet mente han kunne selge aksjer og bruke opsjonene, sa Vaag, og la til at klienten ikke hadde innsideinformasjon.

– Hvis retten mot formodning mener han skulle hatt innside­informasjon, avviser han at han hadde bevissthet om det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen