Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Christen Ager-Hanssen (bildet) og den svenske finansmannen Mats Qviberg kjøper Metro fra Kinnevik og planlegger lansering i Norge. Foto: Gustav Mårtensson
Christen Ager-Hanssen (bildet) og den svenske finansmannen Mats Qviberg kjøper Metro fra Kinnevik og planlegger lansering i Norge. Foto: Gustav Mårtensson les mer

Medier

Finansmann vil ta svensk gratisavis til Norge

Finansmannen Christen Ager-Hanssen har sammen med den svenske milliardæren Mats Qviberg kjøpt gratisavisen Metro i Sverige og varsler storsatsing i Norge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

AB Custos har kjøpt gratisavisen Metro i Sverige fra Kinnevik-konsernet for 47 millioner norske kroner. Bak Custos står nordmannen Christen Ager-Hanssen (54) og den svenske milliardæren Mats Qviberg (63). 

Gratisavisen Metro er Sveriges største målt i opplag med nær en million lesere daglig. Selskapet har også flere digitale satsinger innen mote og rekruttering.

Faksimile av Metro.se  

«Nordens svar på Bloomberg»

Christen Ager-Hanssen, som på slutten av 1990-tallet gjorde seg bemerket i Norge gjennom internettsatsingen i Cognition Ventures og senere i det svenske flyselskapet FlyMe, sier til DN at målet er å bygge opp et nordisk digitalt mediehus. AB Custos kjøpte også like før nyttår selskapet Realtid Media som er store på finansnyheter i Sverige.

– Realtid skal bli Nordens svar på Bloomberg, sier Ager-Hanssen, med henvisning til den amerikanske finansnyhetstjenesten.

– Jeg var selv i Kinnevik-konsernet da vi lanserte Metro i 1995 og selskapet har en meget spennende digital plattform som vi kommer til å utvikle videre. Vi kommer også til å se på synergier med andre virksomheter Mats Qviberg er involvert i, som bilforhandlerkjeden Bilia. Vi tenker litt som Schibsted, som i realiteten er blitt en av de største bilforhandlerne i flere land gjennom deres digitale plattformer, legger han til.

Snart til Norge

Virksomheten AB Custos har kjøpt omfatter i utgangspunktet kun den svenske Metro-virksomheten.

– Men vi har også kjøpt varemerket for Norge. Mitt mål er å satse i Norge også. Ikke på papiravis, men digitalt, sier Ager-Hanssen, som opplyser at Mats Qviberg eier 40 prosent av AB Custos mens Ager-Hanssen og kompanjongen Lars Jacob Bø (53) eier 60 prosent.

Mitt mål er å satse i Norge også. Ikke på papiravis, men digitalt

Christen Ager-Hanssen

Mats Qviberg er særlig kjent i Sverige som følge av kollapsen i HQ Bank i 2010 og påfølgende etterforskning og milliardkrav mot Qviberg. Som DN har skrevet tidligere var det denne prosessen mot Qviberg som gjorde at Ager-Hanssen tok kontakt og siden har vært en av de mest sentrale nøkkelpersonene i kampen for å få Qviberg frikjent. Qviberg ble frikjent i straffesaken mot ham i fjor sommer, men det sivile søksmålet mot ham er fortsatt ikke avgjort.

Mest sett på DNtv nå

Etterbørs Mats Qviberg Realtid Media Christen Ager-Hanssen Journalistikk HQ Bank Medier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.