Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Illustrasjonsbilde. Foto: Akio Kon/Bloomberg
Illustrasjonsbilde. Foto: Akio Kon/Bloomberg les mer

Teknologi

Strømming av musikk fortsetter å øke i Norge

2016 var et godt år for norsk musikkindustri med en oppgang i totalsalget på 6,9 prosent. Hovedårsaken er en klar økning av strømming.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Til tross for nedgang i både fysisk salg og nedlastinger, ble det solgt musikk for totalt 698 millioner kroner i 2016, mot 653 millioner året før, opplyser bransjeorganisasjonen IFPI.

IFPI opplyser videre at norske artister hadde et godt år både i Norge og utenlands i fjor. Den norske elektronikatrioen SeeB var den nest mest streamede artisten på verdensbasis, mens Alan Walker har toppet lister både i Norge og Sverige. Samtidig har Marcus & Martinus gjort det sterkt i våre naboland.

Strømming fra tjenester som Spotify, Apple Music og Tidal utgjorde 83 prosent av markedet i 2016, opp fra 78 prosent i 2015.

IFPI opplyser i sin årsrapport at nedlasting av musikk sto for bare 4 prosent av det totale musikksalget i fjor, mens fysisk salg utgjorde drøye 13 prosent.

Mest sett på DNtv nå

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør