- Hvis de klarer å snu Aker Kværner og gjøre selskapet virkelig lønnsomt, så har børskursen til selskapet potensial til å mangedoble seg. Og da vil Røkke, med 49,9 prosent av aksjene, igjen bli styrtrik, sier sjefredaktør og administrerende direktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv.

Anstrengt
Djuve regner med at Røkke vil ha hovedfokusering på Aker Kværner i tiden framover, fordi der er der han har mest å hente av verdier.

-Aker Yards er også et veldig godt selskap, men det virkelige potensialet for Røkke er i Aker Kværner, sier han.

Djuve mener de siste ukene har avdekket at Røkkes finansielle situasjon har vært langt mer anstrengt enn noen har trodd. Med Orklas trusler om å gå etter Røkkes personlige eiendeler som bakteppe, greide han altså bare å komme opp med 150 av de 600 millionene han skulle ha tilbakebetalt til Orkla.

- Det er blitt synliggjort for all verden at han har det tøft finansielt, og slik sett er han blitt svekket. Men det er også blitt synliggjort for all verden at bankene mener han er den som best kan videreføre virksomheten, ikke minst når det gjelder Aker Kværner, analyserer Djuve.

Mindre handlefrihet
Slik sett har Røkke fortsatt frihet til å gjøre disposisjoner, men ved siden av å fokusere på Aker Yards og Aker Kværner tror Djuve Røkke må selge unna deler av de øvrige selskapene.

- Jeg tror på mange måter gjeldssituasjonen og hans finansielle stilling er bedre i dag enn den var for fire uker siden, ved at han har fått refinansiert store deler av gjelda si og at han har fått en løsning som varer ut 2005. Samtidig tror jeg hans finansielle handlefrihet er lavere i dag enn det var for ett år siden, sier Djuve.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.