Får 535.000 i lønn for ingenting

Per Kleverud (59) får 535.000 kroner i årslønn av staten for å gjøre stort sett ingenting. Nå krever han lønnsforhøyelse.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Per Kleverud er en av landets 24 politimestre som ble overtallige etter politireformen for tre år siden. Siden da har de ingenting å gjøre, men kan likevel heve full lønn. Nå krever han og 23 andre politimestre uten distrikt et solid lønnshopp, skriver dt.no

Krever 600.000
- Vi overtallige politimestre har ikke hatt den lønnsutviklingen vi skal ha. Min årslønn bør være 600 000 kroner. Dette tilsvarer den laveste grunnlønnen for de operative politimesterne, sier Per Kleverud til Drammens Tidende.

De 24 politimestrene henviser til en inngått avtale der det heter at de skal ha samme lønnsutvikling som om de var i operativ tjeneste.

- Klart at dette er et etisk dilemma for meg. Jeg synes jeg gjør altfor lite for den lønnen jeg har i dag. Når jeg krever mer er det fordi det er min rett i forhold til den avtalen som er inngått. Det er min plikt å sikre meg og min familie økonomisk, sier Kleverud til avisen.

Får lønn i 11 år
Den tidligere politimesteren kan fortsette å heve den solide årslønnen i 11 år til hvis han ikke får seg en annen jobb.

- Jeg ba ikke om å slutte som operativ politimester. En rekke stillinger har jeg søkt på, men ikke fått. Årslønnen min kan jeg heve i 11 år til, helt fram til 70-årsdagen min. Den retten akter jeg å benytte meg av, hvis det ikke kommer et jobbtilbud seilende på en fjøl, sier Kleverud.

Hjemmekontor
I tillegg til full lønn, får de overflødige politimestrene eget hjemmekontor, alt nødvendig kontorutstyr, fri avis og telefongodtgjørelse. Politimestrene har også rett til å disponere tjenestebil hvis de skal på oppdrag.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør