Det mener professor Atle Johnsen ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Fast-toppene Robert Keith og Thomas Fussell har tilsammen mottatt 33 millioner kroner i lønn fra søketeknologiselskapet, men 20 millioner av denne utbetalingen er ikke oppgitt i årsrapportene.

- Det skulle stått i regnskapet. Når det ikke står, er det brudd på regnskapsloven, sier professor Atle Johnsen til Dagens Næringsliv.

- Dette er et alvorlig brudd på opplysningsplikten, legger han til.

Ifølge Fast-sjef John Markus Lervik, som også viste til vurderinger fra selskapets revisor Trond E. Hov i Deloitte, omfattes ikke deler av lønnsutbetalingene til Keith og Fussell av regnskapslovens bestemmelse om opplysningsplikt.

Keith og Fussell har eller har hatt et ansettelsesforhold til det britiske datterselskapet Fast Search & Transfer Ltd. Dermed har ikke selskapet plikt til å opplyse om utbetalingene fra datterselskapet i årsrapportene til Fast-konsernet, ifølge Lervik.

- Dette er feil, sier Johnsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.