Robert Keith og Thomas Fussell

Professor mener Fast bryter loven

- Fast Search & Transfer har brutt regnskapsloven ved å skjule utbetalinger på rundt 20 millioner kroner til Robert Keith og Thomas Fussell.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det mener professor Atle Johnsen ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Fast-toppene Robert Keith og Thomas Fussell har tilsammen mottatt 33 millioner kroner i lønn fra søketeknologiselskapet, men 20 millioner av denne utbetalingen er ikke oppgitt i årsrapportene.

- Det skulle stått i regnskapet. Når det ikke står, er det brudd på regnskapsloven, sier professor Atle Johnsen til Dagens Næringsliv.

- Dette er et alvorlig brudd på opplysningsplikten, legger han til.

Ifølge Fast-sjef John Markus Lervik, som også viste til vurderinger fra selskapets revisor Trond E. Hov i Deloitte, omfattes ikke deler av lønnsutbetalingene til Keith og Fussell av regnskapslovens bestemmelse om opplysningsplikt.

Keith og Fussell har eller har hatt et ansettelsesforhold til det britiske datterselskapet Fast Search & Transfer Ltd. Dermed har ikke selskapet plikt til å opplyse om utbetalingene fra datterselskapet i årsrapportene til Fast-konsernet, ifølge Lervik.

- Dette er feil, sier Johnsen.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør