– Finansforbundet er opptatt av næringens omdømme og kompetanse, og jeg føler ekstra med ansatte som jobber i sparebanker i Terra-gruppen og som daglig utfører rådgivningstjenester overfor massemarkedet, og som opplever at det som har skjedd i Terra Securities også rammer deres virksomhet og omdømme, sier Berland.

Hun sier at kundene skal være trygge på at finansielle rådgivere har tilstrekkelig kompetanse og baserer sine råd på etiske retningslinjer.

Finansforbundet jobber sammen med Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), Sparebankforeningen og Verdipapirfondenes forening for å utvikle en nasjonal autorisasjonsordning for finansielle rådgivere.

– Målet for dette arbeidet er å etablere en ordning som har høy legitimitet og troverdighet hos publikum, myndigheter og de enkelte finansbedrifter, sier Berland. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.