Atle Brynestad og Linn Stokkes slott ved Mälaren i Sverige er til salgs for 179 millioner svenske kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Eiendomsmegler Andreas Stenbäck har hatt prakteiendommen Steninge ute for salg siden jul, og forteller til avisen at det hittil har vært en positiv interesse for eiendommen. Han er ikke spesielt urolig over at salget skjer midt i en global lavkonjunktur.

- Det her er et unikt objekt, sier Stenbäck til DN.

Eiendommen er på hele 3300 mål og inneholder 34 bygninger, hvorav ti er leid ut. Perlen er selve slottsbygningen som ble ferdigstilt i 1705.

Plass til 100 båter
Steninge har blant annet eget glassblåseri med et fabrikkutsalg, og en marina med plass til 100 båter.

Paret Brynestad/Stokke kjøpte Steninge i 1997 og satte i gang med en helrenovering av slottet.

Atle Brynestads mange virksomheter er samlet i holdingselskapet CG Holding. Grunnet store tap valgte Brynestad ifjor å selge lavpriskonseptet Smart Club til Coop.

Les også: - God for en milliard

Dagens Næringsliv lyktes ikke å få kontakt med Atle Brynestad igår.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.