Følger hverandre som skygger

Canon og Nikon kjemper om å lage verdens beste familiekamera.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nå står Nikon D5000 klar til dyst om å vinne forbrukernes gunst ved innkjøp av årets feriekamera.

Kampen mellom verdens to største produsenter av speilreflekskameraer har vært intens i mange år. Og det tok ikke mange ukene fra Canon lanserte sitt EOS 500D med full HD-video beregnet på konsumentmarkedet før Nikon svarte.

Videoredigering i kamera
Med et null-tall ekstra og D-en plassert før i stedet for etter tallet, er betegnelsen påfallende like. Det er spesifikasjonene også.

Begge har arvet både stillbilde- og videoteknologien fra sine storebrødre. I Nikon D5000 betyr det fra D90 som var verdens første stillbildekamera med mulighet for opptak av video i full HD. Med ambisjon om å være familiekamera nummer en tar Nikon video integrert i et stillbildekamera et steg videre. Nå kan du nemlig redigere video direkte i kameraet og slipper å laste opptak inn i en pc før du kan vise redigerte opptak. En rask og enkel løsning men som selvfølgelig gir begrensede muligheter i forhold til redigering på en datamaskin med et avansert redigeringsprogram.

Med 12,3 megapiksler ligger Nikon noe under Canons 15,1, men det behøver ikke å bety noe i praksis. Erf#229 viser at antall megapiksler slett ikke betyr alt i forhold til bildekvalitet.

Vippbar skjerm
Da kan det være viktigere at Nikon har en vippbar skjerm slik en del kompaktkameraer har. Det gjør det lett å ta bilder fra nær sagt enhver vinkel. Legg kameraet på bakken og snu skjermen oppover eller hold kameraet over hodet og snu skjermen nedover. På samme vis som Canon har Nikon en skjerm som viser søkerbildet live slik kompaktkameraer har. 

Ved lanseringstidspunktet legger Nikon seg godt under i pris med 6990,- mot 9790,- for Canon EOS 500D.

Dagensit kommer med en test av begge kameraene før sommeren.

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.