De siste årene har det vært en økning i antall mobiltyverier, spesielt når gjelder Iphone, ifølge politiet i New York, skriver Cnet.

I 2012 ble det stjålet 16 000 Apple-telefoner i New York. Det tilsvarte 14 prosent av den totale kriminaliteten i byen, viser tall fra NYPD.

Videre involverte 45 prosent av alle ran i så langt i 2013 mobiltelefoner, mer enn halvparten av disse var Iphone, skriver Cnet.

Betale godt
Årsaken til at tyvene i stor grad går etter Appletelefoner er at de gjerne går for svært høye priser når de selges på nytt.

På grunn av det høye antallet ran har politiet i New York bedt pantelånere i byen føre detaljerte lister over alle Appletelefonene de kjøper.

Også her i Norge er mobiltelefoner og spesielt Iphone veldig populært blant ranerne, ifølge tall fra Europeiske reiseforsikring.

Ber om Kill-switch
Den siste tiden har flere amerikanske politikere bedte Apple og andre produsenter om å legge inn en såkalt «Kill-switch» i produktene sine, slik at brukeren kan fjerne all informasjon og programvare fra telefonen dersom den blir stjålet, skriver Cnet.

Så langt har ingen av selskapene startet arbeidet med å implementere slike løsninger, men det finnes såkalte «Kill pill»-løsninger som du kan laste ned for både Apple- og Androidtelefoner, som tillater deg å fjernslette innholdet på telefonen din.

Les også:
- «All time high» for mobiltyveri
Liten vits i å sperre stjålne mobiltelefoner
Eksplosjon i antall mobiltelefon-tyverier i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.