Amerikansk aksjehandel åpnet i positivt terreng tirsdag etter at markedene holdt stengt mandag som følge Presidents' Day-markeringen.

Forvalter Jean-Paul Jeckelmann i Banque Bonhote & Cie. venter små endringer på de amerikanske børsene tirsdag.

-Det er ingen reelle drivere etter den markerte oppgangen de seneste dagene, sier han til Bloomberg News.

Forest Laboratories steg over 37 prosent etter å ha inngått en avtale med legemiddelselskapet Actavis, som kjøper Forest for rundt 25 milliarder dollar.

Også selskapet Prana Biotechnology steg voldsomt, hele 35 prosent, etter at en av selskapets medisiner har kommet gjennom viktige tester.

Coca-Cola falt 3,75 prosent etter å ha rapportert et nettoresultat for fjerde kvartal som var på linje med det som var ventet. Omsetningen i kvartalet var imidlertid litt lavere enn ventet.

Tesla Motors endte opp 2,76 prosent. San Francisco Chronicle skrev søndag at Apples M&A-sjef, Adrian Perica - og trolig Apples konsernsjef Tim Cook, møtte Tesla-sjefen Elon Musk i fjor da det var spekulasjoner om at Apple kunne komme til å by på Tesla.

Les mer: Tesla og Apple i hemmelige samtaler

Tesla-aksjen er femdoblet

De amerikanske boligentreprenørenes konjunkturindeks (NAHB) var 46 i februar, fra 56 foregående måned, melder Bloomberg News tirsdag.

På forhånd var det ventet en indeks på 56, ifølge Bloomberg News.

"Et klart fall i indeksen vil oppleves som negativt, da videre oppgang i boligbyggingen er viktig for vekstoppgangen i USA", skrev Nordea Markets i dag tidlig.

Også forventningsindeksen endte lavere enn ventet:

Amerikansk forventningsindeks langt svakere enn ventet

Samtidig var utlånsveksten i slutten 2013 blant amerikanske forbrukere på det høyeste nivået siden tredje kvartal 2007, før finanskrisen, skriver Wall Street Journal.

Nøkkelindeksene på Wall Street ved åpning (klokken 22.02 norsk tid):