Penger i blogg

Blogging er blitt god business for enkelte. Nå kaster også Yahoo seg inn i annonsemarkedet for blogger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Søkemotorgiganten Google har lenge annonsert hos bloggere og på private internettsider verden over.

Googles AdSense er et program som plasserer relevante annonser på nettsider. Markedet for denne typen annonsering er i sterk vekst, og nå kaster også Yahoo seg på bølgen.

Yahoo vil nå tilby kontekstuelle annonser, slik Google gjør. Internettgiganten vil invitere 2.000 webside-eiere til å teste den nye tjenesten, Yahoo Publisher Network. Planen er å utvide programmet etter nyttår.

Også webtjenesten Ask Jeeves ønsker å komme med et lignende tilbud, ifølge LA Times.
Får andeler
Mens blogging har til nå har vært dårlig business, er det dermed etterhvert blitt gode muligheter for å tjene penger. Google gir deler av sine inntekter fra AdSense til nettstedene som genererer inntektene - i økende grad er dette blogger.

Bloggene får også stadig flere brukere, og genererer dermed inntekter.

Darren Rowse, som skriver blogger som Digital Camera Review, Camera Phone Review og Laptop Review, er blant de som tjener gode penger, skriver Teknomedia på sin egen blogg.

Rowses blogger fanger opp anmeldelser og tester på diverse nettsteder og publiserer et kort sammendrag med henvisning til de aktuelle websidene.

I mai mottok Rowse en sjekk fra Googles AdSense på 14.436,45 dollar - over 93.000 kroner.

Runder millionen
En annen som gjør penger på blogging er en av de store medieprofilene under internettboomen, Jason Calacanis. Hans Weblogs Inc. får nå inn rundt 2700 dollar, eller 17000 kroner per dag fra Google.

Det gir en omsetning på en million dollar i året.

Blogg: Forenkling av webblogg. En webside som inneholder periodiske oppdateringer og innlegg. Det kan være i form av personlige dagbøker, tanker eller meninger rundt et spesielt tema, kampanjer osv. Typiske pluss-ord for en blogg er personlighet, korthet, hyppig oppdatering, gode linker og mulighet for leserne til å kommentere.

Alle med en internettforbindelse kan enkelt skaffe seg en blogg. ( Kilde: Wikipedia, Dagens Næringsliv)

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør