Søkemotorgiganten Google har lenge annonsert hos bloggere og på private internettsider verden over.

Googles AdSense er et program som plasserer relevante annonser på nettsider. Markedet for denne typen annonsering er i sterk vekst, og nå kaster også Yahoo seg på bølgen.

Yahoo vil nå tilby kontekstuelle annonser, slik Google gjør. Internettgiganten vil invitere 2.000 webside-eiere til å teste den nye tjenesten, Yahoo Publisher Network. Planen er å utvide programmet etter nyttår.

Også webtjenesten Ask Jeeves ønsker å komme med et lignende tilbud, ifølge LA Times.
Får andeler
Mens blogging har til nå har vært dårlig business, er det dermed etterhvert blitt gode muligheter for å tjene penger. Google gir deler av sine inntekter fra AdSense til nettstedene som genererer inntektene - i økende grad er dette blogger.

Bloggene får også stadig flere brukere, og genererer dermed inntekter.

Darren Rowse, som skriver blogger som Digital Camera Review, Camera Phone Review og Laptop Review, er blant de som tjener gode penger, skriver Teknomedia på sin egen blogg.

Rowses blogger fanger opp anmeldelser og tester på diverse nettsteder og publiserer et kort sammendrag med henvisning til de aktuelle websidene.

I mai mottok Rowse en sjekk fra Googles AdSense på 14.436,45 dollar - over 93.000 kroner.

Runder millionen
En annen som gjør penger på blogging er en av de store medieprofilene under internettboomen, Jason Calacanis. Hans Weblogs Inc. får nå inn rundt 2700 dollar, eller 17000 kroner per dag fra Google.

Det gir en omsetning på en million dollar i året.