Det indonesiske aksjemarkedet går så det griner, skriver Di.se.

Så langt i år er markedet opp 40 prosent, og i fjor mer enn doblet børsverdiene seg. Likevel mener mange at aksjene har mer å gå på.

I fjor fikk utenlandske investorer øynene opp for mulighetene og direkteinvesteringen fra utlandet doblet seg. Det bidro til at børsen i Jakarta seg 120 prosent. Og bonanzatiden fortsetter. I år har utlendingene pumpet inn tre ganger så mye i løpet av årets tre første måneder.

- Det er enorm interesse for å investere i indonesiske selskap, fortalte forvalter Alvin Pattisahusiwa til det svenske nettstedet under et besøk hos meglerhuset Alfred Berg i Stockholm sist uke. Han jobber for BNP Paribas i Indonesia.

I Indonesia er det den innenlanske etterspørselen som er den største driveren. Bruttonasjonalproduktet (BNP) per individ er nå over det kritiske punktet på 3.000 dollar per år.

- Da stiger etterspørselen etter biler, motorsykler og ande kapitalvarer dramatisk, forklarer Pattisahusiwa. Så langt i år er det solgt syv millioner nye motorsykler.

Indonesias 220 millioner innbyggere nyter godt av en BNP-vekst på drøye seks prosent i året. I tillegg er øygruppen rik på naturressurser og er en av verdens største eksportører av palmeolje.

Rom for mer?
I Indonesia er børsindeksen allerede 30 prosent forbi nivåene man hadde før finanskrisen. Derfor er spørsmålet om det er rom for å stige ytterligere.

- Ja, det er mange ting som taler for det. Blant annet ligger aksjeverdiene for neste år på en P/E rundt 13, noe som er nær gjennomsnittet. Pengene vokser også veldig raskt i selskapene, sier Pattisahusiwa til det svenske nettstedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.