som gikk i barnehage på 1970-tallet, har i dag høyere lønn enn sine medsøstre som ikke gikk i barnehage.

Det viser en fersk studie der barnehagebarn fra 1970-tallet er fulgt helt inn i voksenlivet.

Generelt viser undersøkelsen en sammenheng mellom det å ha gått i barnehage og å ta lengre utdannelse. Det har igjen ført til at barna som gikk i barnehage for tre tiår siden, i dag har jobber med høyere lønn enn de som ikke gjorde det.

Forskjellene er størst for jenter og mindre for gutter. Dermed kan man si at utbyggingen av barnehager på 1970-tallet bidro til å jevne ut lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, skriver Aftenposten.

Etter barnehagereformen i 1975 ble det bygget ut 32.000 barnehageplasser for barn mellom tre og seks år fram til 1979, mer enn dobbelt så mange som det ville ha blitt bygd uten reformen.

De 17.500 ekstra plassene har ifølge forskerne blant annet bidratt til at risikoen for å leve av sosialstønad ble redusert med 5 prosentpoeng fra et snitt på 16 prosent. Utbyggingen førte også til at gjennomført utdanning økte med 0,35 år for hver plass, noe som ga en samlet gevinst på 6.200 år mer gjennomført utdanning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.