I baren på Bølgen & Moi på Briskeby sto det en rekke bøker, de fleste av dem om mat og vin. Én handlet om styling. Foran i «Finn din stil» hadde forfatter og ordførersønn Christian August Stang skrevet et hilsen: «Kjære kantine, takk for god stemning. Christian August».

Det var mange som lignet på den blonde, velkledde kjendisstylisten Stang hos Bølgen & Moi denne kvelden. Og da tenker Salt og Pepper ikke bare på ordførerpappa Fabian Stang, som slo av en prat med Trond Moi ved bakerovnen.

 

Det er ni år siden Bølgen & Moi åpnet i den gamle trafostasjonen på Briskeby. Klientellet ser ut til å være en blanding av unge og lovende – og de som var det for ni år siden. Selv om det er høyt under taket, er det lunt og hyggelig i bar- og kafédelen. Brasseridelen lengst inne i lokalet har et mer kjølig preg, med en utrolig lang, svart skinnsofa og hvite vegger. Der henger en fotoutstilling i svart-hvitt med stupende mennesker. Det ser ut til at interiøret er ganske urørt siden åpningen i 2000.

– Men hvorfor skjuler de ikke det stygge Farris-kjøleskapet? Det neonlyset er ganske irriterende, syntes Pepper.

Jovialt
Tidligere hadde Bølgen & Moi tre forskjellige menyer, for kafeen, brasseriet og gourmetavdelingen på mesaninen. Nå er mesaninen kun for lukkede selskaper, og kafeen og brasseriet tilbyr samme meny. Her finner man både forretter og hovedretter, samt småretter, salater og pizzaer til rundt 150 kroner. En dagens meny finnes også, til 465 kroner for tre retter og 595 kroner for fem.

Salt og Pepper fikk aperitiffer av en jovial servitør som etterhvert skulle sette seg ned i sofaen hos dem for å ta bestilling og slå av en prat.

– Det er litt som på TGI Friday, men ikke så klamt. Han ser nok an gjestene, sa Pepper og slurpet i seg en forfriskende «Appletini» med vodka, Cointreau og eplemost.

 

Ventebrød er ofte en kjedelig sak. Hos Bølgen & Moi var den nybakte foccacciaen med aioli en stor opptur. Det var også den lille koppen med glovarm, kremet sellerirotsuppe.

Salt startet med «ristet kamskjell med scampi og blåskjell hotpot». Hotpot er tradisjonelt en kinesisk fondue. Her lå skalldyrene i en blåskjellsuppe. Men den hadde en intens, deilig smak av sjø og salt, og skalldyrene var delikate og mange.

Pepper spiste dagens forrett, en lakseconfit, bakt i ovnen i oljebad på lav varme. Resultatet var et ekstremt smakfullt og saftig fiskestykke, med en salsa av søt mango og sterk chili.

– En kjempegod kombinasjon, syntes Pepper.

Show off?
Salt og Pepper kunne skimte Trond Moi inne i det delvis åpne kjøkkenet. Servitøren sa at han sjelden var her. Kanskje ikke så rart. Bølgen & Moi teller etterhvert åtte steder rundt i Norge, flere av dem ganske nyåpnede. Men hvorfor var han her i kveld, lurte Salt og Pepper?

– Show off, kanskje, mente servitøren.

 

Salts salviebakte landkylling var saftig og smakfull, som Stangekylling skal være. Men den hadde i overkant mye pepper, syntes Salt. Skogsopprisottoen var også god, med raust med forskjellige, gode sopper. Men den gode soppsmaken kolliderte med en syrlig sitronsjy som bokstavelig talt druknet risottoen.

– Hver for seg er det kjempegode smaker, sa Salt.

Anonym burgunder
Peppers kremede skalldyrgryte hadde flust med godsaker. Forskjellige skjell, sjøkreps og hvit og rød fisk lå i en kremet kraft som smakte ganske mildt av smør og fløte. Pepper hadde bedt om passende viner på glass til de ulike rettene. Til skalldyrgryten kom servitøren med en hvit burgunder, som ble presentert som nettopp det. Ikke et ord om produsent, årgang og smak. Det er litt skuffende på et profilert vinsted, når glasset koster 125 kroner.

Salt avsluttet med en litt flytende, men veldig god crème brûlée med espressosmak. Pepper valgte en «epletrio» med sorbet, posjert eple og en i overkant søt bavaroise – en slags fromasj.

For 1900 kroner får man mye god mat og drikke, selv om Bølgen & Moi kjører ganske trygt og ikke imponerer med spennende vrier. På vei ut ble Salt og Pepper enige om at de neste gang heller vil sitte i bar- og kafédelen. Kanskje kan de da slumpe til å få noen stylingtips av stamgjest Stang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.