Alle de tre toneangivende aksjeindeksene i USA steg ved handelsstart, drevet av oppkjøpsiver og forventninger til sterke resultater i første kvartal. Men etter drøye tre timer med handel snudde stemningen.

Tre på rad
Nok en børsdag følger etter de to røde på slutten av forrige uke. Denne gangen var det endringer i IMFs vekstanslag for USAs økonomi som slo direkte inn på blant annet oljeprisen, som var på sitt høyeste nivå på 30 måneder. Det bidro til å sende aksjekursene på energiselskapene nedover.

IMF mener nå at USAs økonomi, som er verdens største, vil vokse med 2,8 prosent i inneværende år. I januar lå anslaget på 3,0 prosent.

- Det er en tydelig defensiv tone, sier investeringsstrateg Bruce McCain hos KeyCorp til Bloomberg News. Han mener IMF-rapporten gjorde folk bekymret, likevel håper han at gode resultater i første kvartal for selskapene kan hjelpe aksjekursene oppover.

IMF er også bekymret over at oppsvinget i arbeidsmarkedet i USA ikke får tak.

Storkjøp
Selv om stemningen var dyster på Wall Street, var det enkelte selskaper som sparket grundig fra seg. Bredbåndsleverandøren Level 3 Communications steg 18,1 prosent til 1,7 dollar etter at selskapet har avtalt å kjøpe Global Crossing i en transaksjon verdsatt til rundt 1,9 milliarder dollar. Global Crossing spratt på sin side opp hele 68,7 prosent.

-Selskaps-USA er i flott form, sier Mark Luschini, som er sjefs investeringsstrateg hos Janney Montgomery Scott.

- Det skaper rom for å gjøre mer strategiske oppkjøp. M & A (mergers and acquisitions, eller fusjoner og oppkjøp på norsk, red. anm.) vil fortsette så lenge aksjeprisene holder seg på rimelige nivåer, som de er i dag. Vi har fortsatt et relativt fruktbart klima for at bedriftenes fortjeneste kan stige, fortsetter Luschini.

Av de tre toneangivende indeksene på Wall Street var det kun industriindeksen Dow Jones som berget plussen, og det var bare så vidt.

Da handelen stoppet klokken 22.00 norsk tid så det slik ut på Wall Street: