Kraftig vekst i forbruket av kull det siste tiåret kan ha bidratt til å bremse den globale oppvarmingen.

Det er den overraskende konklusjonen i en ny undersøkelse ledet av professor Robert Kaufmann ved Boston University.

Ifølge undersøkelsen kan økt kullforbruk bidra til å bremse den globale oppvarmingen fordi det slippes ut svovel ved forbrenning av kull. Svovel legger seg som et lokk i atmosfæren og forhindrer solstråler i å trenge inn.

Svovelutslippene kan dermed ha utnullet den oppvarmende effekten av CO2-utslipp fra forbrenning av kull.

Kaufmann sier det var påstander fra klimaskeptikere som inspirerte ham til å se nærmere på saken.

Les også: Amerikanske byer truet av stigende havnivå
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.