Salget av Smart Club og FC Lyn Oslo AS skal gjøre CG Holding mer lønnsomt.

Det er nå iverksatt en omfattende prosess i konsernet for å konsentrere virksomheten om de lønnsomme aktivitetene. Allerede ifjor høst ble arbeidet påbegynt, og de tydeligste hendelsene har vært sommerens salg av Smart Clubs virksomhet og FC Lyn Oslo. Disse salgene ga samlet en regnskapsmessig gevinst på cirka en halv milliard kroner.

Gevinsten herfra vil komme på 2008-resultatet og styrke egenkapitalen ytterligere, skriver selskapet i en melding.

– Selv med konservative anslag er verdijustert egenkapital godt over 1 milliard kroner, sier finansdirektør Christian Butenschøn i CG Holding i en melding.

Les også:
Håvet inn en halv miliard på Smart Club

Stort underskudd
CG Holding endte opp med blodrøde tall ifjor: Årsresultatet for 2007 ble på minus 311,8 millioner kroner, mot et overskudd på 358,6 millioner året før.

- Underskuddet i 2007 skyldes primært Smart Club og avvikling av flere aktiviteter i Sverige. Det er positivt for oss som konsern at dette nå er solgt med betydelig gevinst og gjennomført, sier Butenschøn.

SeaDream YachtClub, Christiania GlasMagasin, Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik hadde alle et bedre resultat, de to siste med 59 millioner kroner målt opp mot 2006.

Bokført egenkapital i konsernet utgjorde 324 millioner kroner ved utløpet av 2007. Gevinsten av Smart Club-salget og tilhørende eiendommer på cirka en halv miliard kroner vil komme på 2008-regnskapet og styrke egenkapitalen ytterligere.

Mot lysere tider
- Det er lagt et program for de neste 18-24 månedene hvor vi har som målsetting å bli et konsern uten rentebærende gjeld og med positive resultater i samtlige virksomheter, sier Butenschøn.

Som et ledd i den pågående prosessen vil Atle Brynestad bruke mer av sin tid på strategiutvikling for konsernet samt å videreutvikle SeaDream YachtClub. Nåværende finansdirektør Christian Butenschøn blir ny konsernsjef for CG Holding-konsernet.

CG HOLDING AS