Oslo (TDN Finans): Solstad Offshore fikk et resultat før skatt på -244 millioner kroner i fjerde kvartal 2011, mot et resultat på -60 millioner kroner samme periode i 2010.

Det skriver selskapet i kvartalsrapporten tirsdag.

Driftsresultat ble -75 millioner kroner (25), mens fraktinntektene var 856 millioner kroner (707).

”Økt aktivitetsnivå i Nordsjøen førte til at spotmarkedet i perioder av fjerde kvartal strammet seg til, med dertil høyere rater og bedre utnyttelsesgrad. Det er i inneværende kvartal registrert økt forespørsels- og anbudsaktivitet både i Nordsjøen og internasjonalt og det forventes at aktivitetsnivået vil utvikle seg positivt fremover, spesielt for AHTS og CSV segmentet”, heter det i rapporten.

Kontraktsdekningen for selskapets flåte for gjenværende del av 2012 er i dag rundt 60 prosent. Inklusive opsjoner er dekningen 80 prosent. For 2013 er kontraktsdekningen henholdsvis 35 og 49 prosent.

Det foreslås å utbetale et utbytte på 1,50 kroner pr aksje for 2011.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.