Et internt notat viser at det på bare ett år er blitt 39 flere som tjener over 800.000. Antall ansatte med millionlønn har økt fra 27 til 38, skriver Dagsavisen.

«Utviklingen virker også for stor til å kunne forklares med kompetansedreining, og kan virke oppsiktsvekkende i en statlig bedrift», står det i notatet avisen har fått innsyn i.

Lønnsveksten kommer samtidig som selskapet er i en omstillingsfase og fikk kuttet bevilgningen over statsbudsjettet med 107 millioner kroner i 2015. Konsekvensen av det blir en reduksjon på 60-70 årsverk, skrev toppsjef Anita Krohn Traaseth i sin blogg i vår.

Bekymring

I notatet gis det også uttrykk for bekymring for at det blir nødvendig med en ny nedbemanningsrunde dersom ikke bevilgningene eller lønnspolitikken endres.

Selskapet har fått ny ledergruppe, noe som ifølge informasjonsavdelingen er med på å forklare lønnshoppet. I tillegg skal enkelte ha fått større ansvar.

Det skal være planer om å gjøre noe med lønnspolitikken. Blant annet skal antall ledere på «ledernivå 2» ned fra 69 til 43. Det skal være gjennomført i løpet av neste år.

- Ingen planer

I en pressemelding torsdag ettermiddag avviser Innovasjon Norges administrerende direktør Anita Krohn Traaseth Dagsavisens fremstilling.

- Det er ingen planer om ny nedbemanning som følge av endringer i lederlønninger i selskapet. Dette vil aldri være et argument for nye kutt. Det er heller ikke lønnsgalopp som har preget Innovasjon Norge i omstillingsåret 2015, sier Krohn Traaseth

Hun viser til at lederlønningene har galoppert og viser til at lønnsoppgjøret for 2015 resulterte i en økning på 2,4 prosent for ledere utenfor overenskomst, mot 2,8 prosent for øvrige ansatte.

- Vi går gjennom en omfattende omstillingsprosess hvor vi både kutter og investerer for fremtiden. Vi har også måttet gjøre nødvendige investeringer i nye ledere og ny kompetanse for å i det hele tatt være i stand til å lede og gjennomføre omstillingen vi står i, fortsetter Krohn Traaseth.
 

Les også: Norge er ingen gründernasjon, sier jeg
Beskyldes for å forvrenge fakta
 

De ble kastet ut av Snapchat

Da bestemte NTNU-gründerne i Gobitech seg for å lage sin egen bildedelings-app.

Appen lar – i likhet med Snapchat – brukerne dele bilder med tekst på. Den avgjørende forskjellen er at den lar flere brukere poste i samme «story». Og nå har gründerne fått Trøndelags yngste milliardær med på laget.

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Les mer her.

Ble kastet ut av Snapchat
Da bestemte NTNU-gründerne i Gobitech seg for å lage sin egen bildedelings-app. Nå har de fått Trøndelags yngste milliardær med på laget.
01:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.