Samme dag som Nabobil henter fem millioner i sin første investorrunde, varsler konkurrenten GoMore at de har hentet noe over 20 millioner kroner.

GoMore ble startet som en samkjøringstjeneste i Danmark i 2011, men har siden 2013 også latt privatpersoner leie ut bilen sin – i likhet med Nabobil.

Selskapet har i dag omkring 800 registrerte biler i Norge.

Dansk butikkmilliardær satser på delingsøkonomi

Den største investoren i denne runden er Lennart Lajboschitz, som tjente nærmere 1,8 milliarder kroner da han i 2012 solgte lavpriskjeden Tiger, kjent som TGR i Norge.

Nå satser han millioner i troen på at GoMore skal løftes frem av delingsøkonomiens inntog.

Les mer om delingsøkonomi på DNgründer, følg oss også på Facebook og Twitter.

– Det høres kanskje tamt ut, men konkurranse er positivt

– 2016 kan bli delingsøkonomiåret i Norden. Vi kommer til å bruke pengene på å satse på de etablerte markedene våre i Norden. Samtidig skal vi se på å utvide til Frankrike og Tyskland, sier GoMores norgessjef Åsmund Hogstad (27)

GoMore åpnet i januar i år tjenesten for bruk i Frankrike.

Hogstad mener både GoMore og Naobil viser at det nå finnes investeringsinteresse i Norden for delingsøkonomikonsepter. GoMore er også inne i en større investeringsrunde hvor de skal hente flere investorer. GoMore har totalt fått inn over 40 millioner i egenkapital fra investorer siden 2013.

– Hva slags konkurranse ser du for deg i Norge fremover?
– Det høres kanskje tamt ut, men konkurranse er reelt positivt. Vi er flere som er med på bygge ut et nytt fenomen, sier Hogstad.

Og fortsetter:

– Jeg tror vi har godt av å være flere som deltar i det. Vi tenker ikke at det er en kake som ikke kan bli større vi konkurrer om, men en kake vi vokser alle sammen.

Administrerende direktør Even Heggernes og styreleder Jacob Tveraabak i Nabobil har fått et halvt dusin investorer til å satse tilsammen fem millioner kroner på selskapet. Foto: Per Thrana
Administrerende direktør Even Heggernes og styreleder Jacob Tveraabak i Nabobil har fått et halvt dusin investorer til å satse tilsammen fem millioner kroner på selskapet. Foto: Per Thrana (Foto: Dagens Næringsliv)
 

 

Flere saker om delingsøkonomien:

Masseavskilting etter Uber-frikjennelse

Delingsøkonomien skyter fart i Norge

Derfor kan delingsøkonomien fjerne dine skattefritak

Les også: 17-åringer ypper mot it-giganten Itslearning

Les også: Selger Teslaen for å følge i Elon Musks fotspor

En helt ny dataspillgenre

Anders Ottesen og ni andre nordmenn utvikler dataspillet Dwarfheim, som ved å kombinere en rekke ulike genrer i flerspillermodus forsøker å skape en ny.

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Se alle deltagerne her.

DNs pitchekonkurranse: En helt ny dataspillgenre
Anders Ottesen og ni andre nordmenn jobber med å utvikle dataspillet Dwarfheim, som ved å kombinere en rekke ulike dataspillgenrer forsøker å skape en helt ny. Selskapet vant prisen for beste konsept under Norwegian Game Awards 2015.
01:11
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.