Angel Challenge er et program der utvalgte personer får tilbud om å delta i et investorprogram, mot å forplikte seg om å investere minimum 50.000 kroner i en oppstartsbedrift.

Konkurransen lar oppstartsselskaper presentere sine ideer for investorene over syv kvelder, for å konkurrere om en pott med penger.

Da den første runden av Angel Challenge ble arrangert av Startup Norway i Oslo i høst, gikk de 25 «engleinvestorene» som deltok sammen om å investere 1,3 millioner kroner i oppstartsbedriften Socius.

Nå har Angel Challenge blitt et eget selskap, med daglig leder Knut Wien og investorene Thomas Berglund, Benjamin Sommer og Startup Norways Maja Adriaensen som partnere.

Les og se video: Her prøver matgründeren å få investorer til å fore ham med penger

Vil ha 100 nye investorer

Målet for 2016 er å få gjennom 100 nye investorer i programmet, og dermed skape et større marked for tidligfaseinvesteringer i norske oppstartsbedrifter.

- Vi kommer til å kjøre Angel Challenge i fem programmer i 2016. Først i Oslo igjen i mars, deretter Bergen i mai, Trondheim og Stavanger etter sommeren og en ny runde i Oslo i oktober, sier Berglund til DN.

Som DN skrev mandag, fikk et av selskapene som tapte konkurransen en investering på to millioner kroner dagen etter at konkurransen var ferdig.

Les også: Hubro vant ikke - fikk penger likevel

«Ser hvilke feil jeg gjorde»

Nå er Berglund i gang med jobben med å finne nok potensielle investorer i de ulike byene. Og han satser på å få påplass mellom 15 og 25 potensielle engleinvestorer per by. Disse er gjerne selv tidligere gründere eller andra med interesse, erfaring og kapital.

- Jeg har selv vært gründer, startet tre selskaper, hentet inn over 100 millioner i ulike bedrifter. Jeg ser hvilke feil jeg selv gjorde, som andre kunne fortalt deg at du burde unngå. Det å koble penger med folk som er erfarne og kan bidra, det er bra, sier Berglund.

- Samtidig er det ingen tvil om at det kreves mer og mer å få investeringer fra venture- og andre typer kapitalfond. Derfor er tanken at om man kan aktivere nok investorer, slik at de kan dele på risikoen man tar når man investerer i ett eller flere oppstartsselskaper. Da får bedriften flere penger, og investoren tar ikke så stor risiko selv, sier Berglund.

Les også:Dette ser en investor etter(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.