Mange har både dyktige og snille sjefer, men de fleste kan bare drømme om det de ansatte i det amerikanske yoghurt-selskapet Chobani opplevde på tirsdag.

Da kunngjorde gründer og sjef Hamdi Ulukaya at alle de 2000 ansatte får hver sin lille eierandel i selskapet, skriver New York Times. Men selv om eierandelen de ansatte får er liten, så er likevel gaven stor.

Ulukaya, som er kurdisk innvandrer til USA, grunnla Chobani i 2005. Nå vil han gi bort rundt ti prosent av selskapet i forbindelse med at det enten børsnoteres eller selges.

- Jeg har bygget opp noe som jeg aldri trodde skulle bli en så stor suksess, men jeg kan ikke se for meg at Chobani hadde utviklet seg slik uten alle de ansatte, sier Ulukaya til New York Times.

Alle fikk en hvit pakke

Chobani er tidligere blitt verdsatt til mellom tre og fem milliarder dollar, tilsvarende mellom 25 og 40 milliarder kroner.

Hvis vi tar utgangspunkt i den laveste vurderingen så betyr dette at alle ansatte i gjennomsnitt får aksjer verdt i overkant av 1,2 millioner kroner.

Ifølge New York Times skal aksjene fordeles etter hvor lenge man har vært ansatt.

Tirsdag mottok hver og en av de ansatte en liten hvit pakke som inneholdt opplysninger om hvor mange aksjer de vil få. Ansatte som har vært med fra starten i 2005 vil ifølge avisen motta aksjer verdt over én million dollar (8,2 millioner kroner).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Å være gründer tok nesten livet av meg


Han gir bort 220 millioner til de ansatte

– Innimellom så krangler vi som f...

Hold deg oppdatert på DN Investor

Disse er anbefalt av DNtv:
Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert: