Det bekrefter seniorinspektør Caroline Schønning-Andreassen i Arbeidstilsynet til DN.

– Foodora Norway er en ny virksomhet med unge arbeidstakere, og det er bakgrunnen for at vi hadde tilsyn der, sier hun.

– Skjer dette tilsynet på grunn av tips?

– Det kan jeg dessverre ikke si noe om, sier hun.

MAGASINET:Foodora styres av en tysker som bruker ordet «blitzkrig» om sin forretningsstrategi (DN+)

Schønning-Andreassen ønsker ikke å kommentere om hva som ble avdekket under Arbeidstilsynets Foodora-besøk i slutten av mai, ettersom tilsynsrapporten ikke er klar før til neste uke.

Leverer på døren

Foodora ble etablert i Oslo i fjor høst, og selskapets sykkelbud har blitt godt synlig i bybildet i hovedstaden med sine rosa hjelmer og matchende matbokser. Via selskapets nettsider eller mobilapp kan hvem som helst bestille mat fra en rekke restauranter i hovedstaden. For 49 kroner blir maten deretter levert av Foodoras sykkelbud innen en times tid.

LES OGSÅ: Overbeviste investorene og stakk av med 1,3 millioner kroner

Carl Tengberg er Foodoras norgessjef. Han beskriver tilsynets besøk som «superbra».

– Jeg ble veldig imponert over Arbeidstilsynet og deres måte å informere om hva som kreves av et foretak som oss. Det var også rimelige krav de kom med, sier Tengberg til DN.

– Hva slags krav har Arbeidstilsynet lagt frem for dere?

– Vi har ikke fått noen ferdig rapport ennå, men det vi blant annet kan bli bedre på er å finne prosesser for ulike scenarioer. Hvis det skulle hende noe, hvem tar våre ansette kontakt med da? Nå har vi to personer som jobber med det vi kaller «rider happiness» for å bedre alle aspekter i en syklists hverdag, men vi kan alltid bli bedre, sier Tengberg.

LES OGSÅ: Glem TripAdvisor, nå kommer de spissede reisetjenestene dnPlus

Han er ikke bekymret for hva som eventuelt kommer frem i den kommende tilsynsrapporten fra Arbeidstilsynet.

– Jeg tar det med ro. Vi kan alltid forbedre oss, men da trenger vi også støtten Arbeidstilsynet gir. For meg er det viktig å ha en så åpen dialog som mulig. Vårt mål er å oppfylle alle krav, men som ny bedrift sitter man ikke på all denne kunnskapen fra start. Vi er et foretak som har opplevd en enorm vekst, og Arbeidstilsynet var også imponert over hvor mye vi faktisk hadde fått til på så kort tid, sier Tengberg.

 

LES OGSÅ OM:

Hvem gjør mest suksess: Flaks for å nå toppen dnPlus

Ha de riktige appene: Glem TripAdvisor, nå kommer de spissede reisetjenestene dnPlus

Smutthullene som sikrer at du kommer deg avgårde: Slik kan du unngå å bli streikefast på Gardermoen fredag dnPlus

Gjentatte brudd på Jernbaneverkets sikkerhetsregler: – Liv kan gå tapt dnPlus

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.