Snapchat har vært på en handlerunde for 360 millioner dollar det siste året for å kunne oppgradere bilde- og videodelingsappen med nye funksjoner, tilsvarende 2,85 milliarder kroner etter dagens kurs.

I oktober ifjor brukte selskapet 150 millioner dollar på appen Looksery, for å sikre seg det som i dag er Snapchats bilde- og videofiltre.

I mars kjøpte selskapet Bitstrips for omkring 110 millioner dollar, som står bak appen Bitmoji. Appen lar deg gjøre deg selv om til en emoji, og har nå også integrasjon i Snapchat.

Tirsdag ble det kjent at søkemotorappen Vurb er siste tilskudd på Snapchats handleliste.

Nyheten ble først omtalt av The Information (betalingsmur), som skriver at Snapchat betaler omkring 100 millioner dollar for selskapet.

Les mer om ny teknologi på DNgründer.

Søkemotor for mobil

Vurb er en søkemotor som presenterer resultatene med at det skal fungere best mulig på mobil som utgangspunkt. Resultatene presenteres i kort du enkelt kan dele i for eksempel en chat eller via epost.

Tjenesten er også integrert med apper som Uber og Foursquare, som gjør det lett å bestille transport eller lese anmeldelser hvis du søker etter henholdvis et sted eller en restaurant. Målet er at du skal slippe å hoppe mellom apper på telefonen.

Her er en lengre gjennomgang av tjenesten fra The Next Web.

Det venstre bildet viser hvordan søkeresultater vises i Vurb. Det midterste bildet hvordan tjenester som Uber er integrert inn i søkene. Bildet til høre viser hvordan søkekortene enkelt kan deles i for eksempel Messenger.
Det venstre bildet viser hvordan søkeresultater vises i Vurb. Det midterste bildet hvordan tjenester som Uber er integrert inn i søkene. Bildet til høre viser hvordan søkekortene enkelt kan deles i for eksempel Messenger. (Foto: Faksimile)
 

Å ta opp konkurransen mot Google viste seg likevel å bli vanskelig. Vurb har ikke klart å nå et bredt publikum i det året tjenesten har eksistert.

Nøyaktrig hvordan Snapchat vil gjøre nytte av appens funksjoner er ennå ikke kjent.

Gründer Bobby Lo uttaler til Techcrunch at han ikke kan uttale seg på grunn av juridiske forpliktelser. Snapchat uttaler også at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på dette tidspunkt.

Startet sin første bedrift som 15 åring

Lo startet ifølge sin egen hjemmeside på Crunchbase sin første bedrift som 15-åring.

Nøyaktig hvor mye gründeren sitter igjen med etter kjøpet er ikke kjent, men The Information skriver at Snapchat også betaler 75 millioner dollar i bonuser for å sikre at Lo blir i selskapet.

75 prosent av betalingen for selve selskapet kommer i form av aksjer, resten i form av kontanter.

Les også: VG, NRK og TV 2 uenige om Snapchat-bruk

Les også: Etter 400 dager med Airbnb-utleie, forsøker et sameie på Majorstuen å tvangsselge ­boligen til en mann i 30-årene. Retten sier foreløpig nei

Les også: Vennene dine vil avgjøre forsikringspremien hos det nystartede forsikringskonseptet Tribe

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.