Når forretningsideen er kronerulling for gode saker, er det bare et spørsmål om tid før Kristen-Norge banker på døren.

Den to år gamle folkefinansieringstjenesten Bidra selges nå til Kristen-Norges interessefellesskap (Knif) og Mentor Medier, som blant annet eier Vårt Land.

Planen er å bruke tjenesten til innsamlinger og organisering av frivillige i Kristen-Norge, men også å kunne tilby tjensten til andre ideelle organisasjoner, forteller gründer Jan Olav Ryfetten (52), som blir med videre i driften.

– De vil gjøre det enklere å samle inn penger og rekruttere frivillige, sier Ryfetten.

– Bidra.no er en veldig god brikke i vår strategi. Vi skal følge krona fra den er gitt til den er rapportert, sier kommunikasjonssjef Kåre Rønningen i Knif.

Og fortsetter:

–  Kristen-Norge har dedikerte medlemmer og ildsjeler. På 1800-tallet strikket man på misjonsforeninger, samlet inn penger og sendte ut misjonærer. Dette er det virkelig tradisjon for. Vi vil sikre teknologien for kristne organisasjoner, også på dette området.

Følg DNgründer på Facebook for flere nyheter om norske gründerbedrifter og Etterbørs for nyheter fra medieverden.

Bidra.no har siden september 2014 forsøkt å finansiere 594 prosjekter og samlet inn nærmere seks millioner kroner.
Bidra.no har siden september 2014 forsøkt å finansiere 594 prosjekter og samlet inn nærmere seks millioner kroner. (Foto: faksimile.)
 

Mentor Medier går inn med én million kroner til driften av selskapet, mens Knif går inn med 1,5 millioner. De to deler selskapet 40-60 mellom seg.

Selve salgssummen vil avhenge av hvilken omsetning tjenesten oppnår, med en øvre ramme på seks millioner.

–  Dette er en vanlig oppstartsbedrift som vi forventer godt resultat fra. Da er kjøpsprisen resultatbasert. Det kan vi si noe om i løpet av en fireårsperiode, sier Rønningen.

Finansering av journalistikk?

Administrerende direktør Per Magne Tveiten i Mentor Medier.
Administrerende direktør Per Magne Tveiten i Mentor Medier. (Foto: Mikaela Berg)
Folkefinansering har typisk blitt brukt til å stable på bena produkter, men har fått stadig nye bruksområder. Journalistikk er et av dem.

– Jeg har foreslått for Mentor Medier at de bør bruke tjenesten til å folkefinansiere journalistikk og håper de velger å gjøre det, sier Ryffeten.

Administrerende direktør Per Magne Tveiten (47) i Mentor Medier er mer tilbakeholden.

– Finansering av journalistikk er et høyaktuelt tema, men vi har ingen konkrete planer om å benytte Bidra til folkefinansering av journalistikk, sier Tveiten.

Les også: «Årets medietalent» bytter ut mediebransjen med pr-jobb»

Les også: Uber tilbyr førerne sine pensjonsplaner i påvente av selvkjørende biler

NHH-professor: Tre argumenter for at delingsøkonomien er et gode

Les også: Selskaper i delingsøkonomien forsøker å alliere seg, men ikke alle er enige i at de alle kjemper samme sak

Anbefalt fra DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.