Oppdater deg på dagens teknologi- og gründernyheter på under tre minutter:

Les mer gründernytt på DNgründer.

1. Kreakid og Kolonial går sammen

Abonnementer på barberhøvler viste seg å være en idé verdt én milliard dollar i USA. Nå vil norske gründere selge deg abonnementer på alt fra barberhøvler til sokker, leker og dyrekasser, skrev DNgründer for to uker siden.

Blant selskapene som satser på abonnement er Kreakid, som leverer månedsabonnement på pakker med kreative leker og prosjekter.

Unike og nøye planlagte abonnementskonsepter kan klare seg, men de store generalistene vil fremover ta stadig mer av markedet, mente Kolonia.no-gründer karl Alveng Munthe-Kaas.

Kolonial.no driver dagligvarehandel på nett.

Munthe-Kaas mente de tradisjonelle matkassene vil få slite fremover, men hadde tydeligvis troen på konseptet til Kreakid.

Nå har Kreakid og Kolonial inngått et samarbeid, hvor Kreakids pakker tilbys stykkevis i Kolonial.no's nettbutikk.

Alexandra Bodd (34) i telefonen hjemme i leiligheten i Bærum. På bordet ligger piperensere, tusj og plasthjul. Ingrediensene skal bli til rullende innsekter. Foto: Aleksander Nordahl
Alexandra Bodd (34) i telefonen hjemme i leiligheten i Bærum. På bordet ligger piperensere, tusj og plasthjul. Ingrediensene skal bli til rullende innsekter. Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)

2. Vidflow mangler finansiering

Finansieringen er fortsatt ikke på plass for Vidflow og nå må gründer Nassir Achour permittere seg selv etter fem måneder uten lønn, skriver Finansavisen (bare på papir.

Vidflow laget en strømmetjeneste for musikkvideoer - med innhold fra de største plateselskapene i verden.

– Det er en spesiell situasjon og det er kjipt, sier Achour til avisen.

DNgründer har tidligere skrevet om selskapet i forbindelse med Angel Challenge, en gründerkonkurranse hvor 25 investorer sammen forsøker å finne en bedrift å investere i.

3. Ansatte forlater Apples prosjekt med selvkjørende biler

Flere dusin ansatte ved Apples bilprosjekt skal ha forlatt prosjektet nylig, skriver Financial Times.

Avgangene kommer etter at avdeling har fått en ny leder som har skrudd om på strategien, skiver avisen og siterer «kilder kjent med forholdene».

Siden 2014 har Apple ansatt flere hundre personer til det svært lukkede prosjektet, derbilant fra Mercedes-Benz og Tesla.

Apple revurderer hva de skal gjøre med sitt selvkjørende bil-prosjekt, skriver New York Times.

Avisen skriver at ansatte ved prosjektet ble fortalt at oppsigelsene var en del av «en omstart» av prosjektet.

Svært lite er kjent om Apples bilprosjekt. Her er en av Googles selvkjørende biler, som forholder seg til en syklist under er demonstrasjon. Foto: NTB Scanpix
Svært lite er kjent om Apples bilprosjekt. Her er en av Googles selvkjørende biler, som forholder seg til en syklist under er demonstrasjon. Foto: NTB Scanpix (Foto: Reuters)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.