- Norge har lykkes godt med å få flere kvinner inn i styrer. Den viktige debatten nå er at det er for få kvinner i operative lederroller med innsikt i styrets arbeid, sier Kjerstin Braathen, som er utnevnt til ny konserndirektør for finans (CFO) i DNB med virkning fra og med 1. mars 2017.

I samarbeid med business-skolen Insead og næringslivstopp Inge K. Hansen ble en velrenommert styreutdannelse i Norge etablert tidligere i år - skreddersydd for norsk næringsliv.

Hver tredje av de som melder sin interesse for styreutdanningen til Scandinavian Executive Institute (SEI) er kvinner, men ikke alle tar steget fullt ut. Av de påmeldte på utdanningen, er bare hver femte kvinne.

- Synd

- Jeg synes det er synd når det ser ut til at interessen er der, men at det ikke er flere kvinner som tar steget fullt ut. Kvinnelige toppledere som jobber mot styrer har bruk for en profesjonell styreutdanning, sier Braathen, som som selv har valgt å ta den internasjonale styreutdanningen Executive Board Programme (EBP).

Konserndirektøren understreker viktigheten av mangfold når det gjelder kjønn, utdanning og erfaring.

- Jeg tenker ganske enkelt at jeg ikke ønsker å velge blant kun halvparten av befolkningen når jeg skal velge de beste folkene. Vi er blitt ganske gode på kvinneandelen i styrene i Norge i dag, men det er for få som sitter på resultatansvar, sier hun.

- En viktig del av det arbeidet konsernledelsen gjør, er å jobbe opp mot styret. Jeg er selv forhindret gjennom forretningsbankloven fra å sitte i styrer, men det gjør ikke en styreutdanning mindre relevant, sier Braathen.

- Større krav til profesjonalitet

SEI er den eneste leverandøren i Norge som tilbyr internasjonale lederutdanninger i samarbeid med Insead. For fire år siden lanserte SEI de første lederutdanningsprogrammene sine i Norge, og tidligere i år inngikk SEI et samarbeid med advokatfirmaet Wikborg Rein og den erfarne styrelederen Inge K. Hansen om et skreddersydd styreutdanningsforløp spesialtilpasset norsk næringsliv.

- Det stilles stadig større krav til profesjonalitet i styrene. Vi lever i en stadig mer global verden, og bedriftenes styrer skal tilføre verdi i en virkelighet preget av stigende kompleksitet, begrenset informasjon og tidspress, sa Inge K. Hansen.

- Vi etablerte EBP i Norge for å imøtekomme det stadig økende fokuset på styrearbeid og behovet for mer kompetanse og profesjonalitet innen næringslivet. Utdanningen er ikke bare rettet mot de som har styreverv i dag, men også fremtidige styremedlemmer, toppledere og andre som samarbeider med profesjonelle styrer. Og vi skulle gjerne ha sett en litt høyere andel kvinner på utdanningen, sier toppsjef Steen Buchreitz Jensen i SEI.

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

Anbefalt av DNtv:

Nina Jensen: – Statsbudsjettet er en gavepakke til bilistene.
Nina Jensen er kritisk til statsbudsjettet som hun mener mangler et grønt skifte.
01:33
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.