Telefonselskapet Combitel trengte ny regnskapsmedarbeider og fant den rette i markedsplassen på Facebook.

- Det er nok utradisjonelt, men uten mellomledd som rekrutteringsbyråer eller stillingsannonser går prosessen raskere og vi kan henvende oss til interessante personer direkte, uten at informasjonen begrenses, sier Combitel-direktør Olav Balandin i en melding.

Mange eksperter har advart mot å legge ut for mye informasjon om seg selv på Facebook. Flere jobbkandidater er blitt droppet av potensielle arbeidsgivere som har googlet dem, og mange blir rammet av populære nettsamfunn som MySpace og Facebook.

Les mer her: - Redd ryktet ditt på nettet

Byr på seg selv
Men å ha en interessant Facebook-profil kan også være en fordel:

- På Facebook finner man ikke bare potensiell arbeidskraft, vi får også vite litt om vår nye kollegas humor og hobbyer, sier Olav Balandin.

Regnskapsmedarbeider og NHH-student Øyvind Hagen innrømmer at forespørselen fra Combitel kom overraskende.

- Jeg hadde ikke regnet med å motta noe jobbtilbud med det første, men Combitel var raskt ute. Det må være det sprøeste, men beste jobbintervjuet jeg har hatt. I tillegg visste jeg at de kontaktet meg på grunn av genuin interesse, sier Hagen i en melding.

Karrierefremmende?
Facebook-bruken har eksplodert i Norge. Risikoen for at private bilder og historier gjøres tilgjengelig har vært sagt å være negativt i forhold til karrieremuligheter. Flere bedrifter forbyr sine ansatte bruk av nettsamfunnet i arbeidstiden.

Men Facebook kan vise seg å bli mer populær også til karrierefremming, og Combitel-direktøren mener det er en mer åpen form for rekruttering:

- Mange arbeidsgivere googler sine fremtidige ansatte i skjul, og den ansatte vet som regel ikke om det. Hvis man rekrutterer fra Facebook, er det åpenbart at arbeidsgiver får vite litt mer om deg og godtar det de eventuelt får se, sier Balandin.

- Vi ønsker mennesker som byr på seg selv uten å skjule hvem de er, og dem finner vi mange av i Facebook.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.