I kjølvannet av profilerte meglere som Torbjørn Ek (54), Nils Nordvik (55), Terje Tinholt (41) og Miguel Sørholt (52) har det vokst frem en ny generasjon eiendomsmeglere med sans for gode salg.

Landets unge og lovende meglertalenter har kommet ut av finanskrisen med utdannelse, millionlønninger og får jobbtilbud kastet etter seg.

Med et rekordlavt antall boliger til salgs på markedet, har kampen om de beste meglerprofilene tilspisset seg.

- Rett etter jul fikk jeg fem jobbhenvendelser på en dag, sier eiendomsmegler Hanne Eika Klempe (25) i Eiendomsmegler 1 Nydalen til Dagens Næringsliv.

Luksustur til New York
Nå belønnes hun og ni meglertalenter med en tur til New York i fire dager. På timeplanen står blant helikoptertur over Manhattan, limousinshopping, champagne på det eksklusive hotellet Waldorf Astoria og møte med sjefen for USAs Eiendomsmeglerforbund.

Privatmeglerens nye wonderboy, Rune Haraldsen (25), lener seg mot bardisken på finansmiljøets populære utested ved sjøkanten i Oslo, Bar Tjuvholmen, der DN intervjuer de nye meglertoppene.

- Jeg tror jeg gjør en minst like bra jobb som de mer profilerte traverne som Nils Nordvik. Vi unge meglerne i bransjen har guts, pågangsmot og er sultne på å få det til, sier Haraldsen.

Fjorårets årsinntekt endte på 1,3 millioner kroner, med en bonussjekk på nærmere 100.000 kroner. Neste uke premieres han og de andre meglerne ved kontoret med en fem dagers luksusreise til New York.

- Vet de er attrative
De fleste eiendomsmeglerkjedene har egne traineeprogrammer og lokker med meglerprovisjoner opp mot 40 prosent til talentene, skriver Dagens Næringsliv.

Magne Blindheim, partner i Eie eiendomsmegling, mener de unge eiendomsmeglertalentene er blitt mer bevisst sin egen markedsverdi.

- Det virker som om mange er klar over at de er veldig attraktive, og stiller krav til arbeidsgiver om arbeidstid og lønnsforhold, sier Blindheim.

Eiendomsmegler Miguel Sørholt er aksjonær i flere kontorer i meglerkjeden Privatmegleren. I løpet av første halvår har han sendt tre kontorer på eksklusiv reise til Berlin, London og New York

- Det er viktig at mine ansatte trives og er blide. Det koster meg en million kroner å erstatte en megler som slutter. Derfor bruker jeg mye penger på det sosiale, det blir endel middager for å si det sånn, sier Sørholt til Dagens Næringsliv.

Les hele saken i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv.

Les også på DN.no karriere: Misfornøyde ansatte slutter ikke... og Unngå jobbsøker-fellene

De nye meglerstjernene

Dagens Næringsliv har funnet frem til åtte av de unge, fremadstormende meglerne: