Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Han er et vidunderbarn av de sjeldne

Tekst
Det er vanskelig å overse likheten mellom RonanFarrow (til venstre) og en ung Frank Sinatra.

Det er vanskelig å overse likheten mellom RonanFarrow (til venstre) og en ung Frank Sinatra.

Det gir lave odds å tippe at Ronan Farrow en gang blir president i USA. Men akkurat nå er folk mer opptatt av om han er sønnen til Woody Allen eller Frank Sinatra.

Det var den morgenen folk i Oxfordshire våknet til nyheten om at en 70 år gammel kvinne var funnet død foran inngangen til Burford Golf Club.

Politiet sto foran et mysterium, golfklubbens gentlemen var i sorg og føreren av en sølvgrå Jaguar med tape over nummerskiltet som var blitt observert inne på golfklubben i timene før dødsfallet, hadde fortsatt ikke meldt seg.

Samme morgen kunne Oxford Times melde at en eiendomsbaron planlegger å bygge 300 boliger i landsbyen der Downton Abbey spilles inn, til høflige protester fra lokalbefolkningen.

Oxford Mail meldte at en gravemaskin var stjålet fra Weston-on-the-Green, og på Sheldonian Theatre, et dramatisk paukeslag unna Duke Humfreys vakre bibliotek, var det samme kveld verdenspremiere på et nyoppdaget, ikke ferdigskrevet verk – «O Calpe!» – av vidunderbarnet Wolfgang Amadeus Mozart. Premieren var naturligvis utsolgt.

Men det var en helt annen nyhet som var samtaleemne på kafeer, biblioteker og pendlertog mot Oxford denne fredagen i oktober:

Hvem er Ronan Farrows far?

En ny Mozart
For å ha noen interesse av å finne svaret på hvem som er Ronan Farrows far, kan det muligens være en idé å vite hvem Ronan Farrow er:

Han er 25 år og filmstjernen Mia Farrows sønn. Han er døpt Satchel, men byttet til Ronan. Han vokste opp med 14 søsken, hvorav én med cerebral parese, én som var blind, to som nå er døde og én som er gift med hans egen far, Woody Allen.

Mia Farrow uttalte til Vanity Fair at Frank Sinatra "kan" være Ronan Farrows far.

Mia Farrow uttalte til Vanity Fair at Frank Sinatra "kan" være Ronan Farrows far.

Ronan Farrow var et vidunderbarn av en annen verden.

11 år gammel begynte han på Bard College i Massachusetts som den yngste noensinne, og han gikk ut med toppkarakterer etter å ha fordypet seg i filosofi og biologi.

13 år gammel ble han rådgiver for Unicef, hvor han fikk spesielt ansvar for konfliktrelaterte spørsmål i Nigeria, Sudan og Angola.

Før han var 16 hadde han begynt å studere på Yale Law School som den yngste noensinne. Han kombinerte studiene med juridiske arbeider i advokatfirmaet Davis Polk & Wardwell, hvor han primært beskjeftiget seg med menneskerettighetsspørsmål, som var relevant for en annen jobb han hadde under studiene, den som juridisk rådgiver for lederen av utenrikskomiteen i Representantenes hus i Washington DC. Den igjen hadde relevans for en tredje jobb han hadde under studiene, som Unicefs pressetalsmann i ungdomsspørsmål.

Som tenåring var han dessuten taleskriver for fredsmegleren og diplomaten Richard Holbrooke, redaktør for et juridisk tidsskrift på Yale og spaltist i Wall Street Journal. Han ble stadig intervjuet på amerikansk og internasjonalt fjernsyn. Mia Farrows sønn fikk etterhvert ry som en av verdens fremste menneskerettighetsaktivister.

20 år gammel var han ferdig utdannet på Yale og fikk jobb hos Barack Obama umiddelbart etter at han var valgt til president.

I to år jobbet han som spesialrådgiver med særlig ansvar for sivilrettslig samkvem mellom USA, Afghanistan og Pakistan, før utenriksminister Hillary Clinton fikk ham over i sin stab og utnevnte ham til direktør for amerikanske myndigheters Global Youth Issues.

Ifjor høst sluttet han i jobben. Han reiste til Oxford for å studere.

Sin fars svoger
Så hva har denne forstyrrende flinke fyren med Frank Sinatra å gjøre?

Moren giftet seg med «Ol’ Blue Eyes» da hun var 21 år. Han var 50. De var gift i to år og fikk ingen barn mens de var gift. Under innspillingen av Roman Polanskis film «Rosemary’s Baby» i 1968 skrev hun under på skilsmissepapirene, men de forble nære venner.

Ronan Farrow har holdt mange politiske taler i Washington DC. Her sammen med skuespilleren Mandy Morre, som er gift med alternativ country-artisten Ryan Adams.

Ronan Farrow har holdt mange politiske taler i Washington DC. Her sammen med skuespilleren Mandy Morre, som er gift med alternativ country-artisten Ryan Adams.

(Saken fortsetter under bildet)

Mia Farrow giftet seg to år senere med dirigenten og komponisten André Previn.

Hun fødte tre barn, og de adopterte tre barn, den yngste het Soon-Yi og kom fra Korea. De ble skilt i 1979.

Året etter begynte hun å date regissøren Woody Allen og ble med i flere av hans filmer. Hun adopterte flere barn, og to av dem ble formelt også Woody Allens barn.

Like før jul i 1987 fødte hun en sønn, Satchel, som i 25 år – helt til et intervju med Mia Farrow i Vanity Fair i forrige uke – har vært omtalt som Woody Allens sønn.

Satchel, som nå heter Ronan Farrow, vil ikke ha noe med Woody Allen å gjøre.

Da Ronan Farrow var tre år gammel, og det er grunn til å anta at han på det tidspunktet både kunne skrive, lese og ha noenlunde oversikt over den lille gangetabellen, opplevde han at faren hadde innledet et seksuelt forhold til en av morens adoptivdøtre, Soon-Yi, samtidig som faren gikk i terapi for uanstendig, seksuell adferd mot en annen av sin kones adoptivdøtre.

En av de første Mia Farrow ringte da hun oppdaget samboerens forhold til sin egen datter, var Frank Sinatra.

«Vær ikke bekymret,» sa Sinatra til henne på telefon, og noen minutter etterpå ringte en fremmed mann henne. «Møt meg i krysset 72. gate og Columbus tirsdag formiddag klokken elleve. Jeg har en grå sedan.»

Ronan Farrow ble født da Woody Allen var samboer med moren hans, Mia Farrow. Lenge trodde Allen at han var Ronans far, men hva tror han nå?

Ronan Farrow ble født da Woody Allen var samboer med moren hans, Mia Farrow. Lenge trodde Allen at han var Ronans far, men hva tror han nå?

(Saken fortsetter under bildet)

I intervjuet med Vanity Fair forteller Mia Farrow om møtet med den fremmede mannen og hvordan hun etterpå følte seg lettet.

Frank Sinatra hadde kontakter i flere kroker i det amerikanske samfunnet, og mannen i den grå sedanen kan meget vel ha sagt noen sannhetens ord til Woody Allen.

Snart flyttet Mia Farrow ut. Woody Allen giftet seg med Mia Farrows adoptivdatter. På farsdagen ifjor sommer skrev Ronan Farrow følgende melding på Twitter:

«Happy father’s day – or as they call it in my family, happy brother-in-law’s day.»

Clintons yndling
Som student i Oxford har Ronan Farrow mer tid enn han var vant til som barn. Han er i ferd med å avslutte en doktorgrad i internasjonal politikk, skriver en bok og lever ellers et tilbaketrukket liv. Riktignok er han relativt ivrig på Twitter, men de som følger ham, får mest kommentarer om Syria og sikkerhetspolitikk.

Studenter han går sammen med i Oxford, tror han forbereder seg på et liv i politikken, og hjemme i USA er det mange som regner med at han blir en nøkkelspiller dersom Hillary Clinton blir nominert til demokratenes presidentkandidat foran neste valg.

Kanskje blir han tidenes yngste utenriksminister?

Inntil videre er han enda yngre. Det hender at han gir intervjuer til magasiner han selv liker, og han stiller innimellom opp til fotografering, for eksempel når Vanity Fair lager sin «Best dressed»-kåring og han forteller om sin gamle Bill Tornade-skinnjakke som har fulgt ham gjennom cocktailpartyer i New York og kalde netter i Afghanistan, eller når Esquire kårer ham til den viktigste personen som ble født i verden i 1987.

Få studenter i verden har et større og mektigere nettverk enn ham, og like få mottar så mange invitasjoner til middager som ham.

Ronan Farrow (til høyre) poserer med drink etter en middag i Det hvite hus. Det samme gjør skuespiller Daniel Radcliffe (til venstre), aka Harry Potter, og forfatteren Salman Rushdie.

Ronan Farrow (til høyre) poserer med drink etter en middag i Det hvite hus. Det samme gjør skuespiller Daniel Radcliffe (til venstre), aka Harry Potter, og forfatteren Salman Rushdie.

(Saken fortsetter under bildet)

I Oxford og London bygger han ut nettverket, men med diskresjon og en verdighet som ikke er alle 25 år gamle studenter forunt.

Han styrer unna pressen, selv om fotografer hiver seg over ham når han for eksempel sitter på første rad ved catwalken under London Fashion Week.

Han må også leve med spekulasjoner i annen presse om at han er blitt kjæreste med alt fra Katy Perry til Selena Gomez og er opphavet til nettstedet «23 Reasons Why Ronan Farrow Is Cooler Than You».

Sinatras sønn
Nå har moren sluppet den berømte katten ut av sekken.

I intervjuet med Vanity Fair sa Mia Farrow at Ronan Farrow «possibly» er Frank Sinatras sønn.

Etter bildene å dømme, er det et understatement.

Det krever dypere innsikt i teorier om biologiske avvik for å kunne være i stand til å identifisere noe som helst som tyder på at Woody Allen er Ronan Farrows far. Det er heller ingen hemmelighet at moren var nært knyttet til den stadig eldre Sinatra også under de glade dager med Woody Allen før sønnen ble født.

Ronan Farrow er prikk lik den unge Frank Sinatra.

Hillary Clinton har et godt øye til Ronan Farrow, som med stor sannsynlighet får en viktig rolle dersom hun stiller som presidentkandidat i USA.

Hillary Clinton har et godt øye til Ronan Farrow, som med stor sannsynlighet får en viktig rolle dersom hun stiller som presidentkandidat i USA.

(Saken fortsetter under bildet)

Og hvordan tok studenten i Oxford alt oppstyret?

Han kunne ha tiet, men det ville virket rart. Han kunne vist til privatlivets fred og latt spekulasjoner fortsette. Han kunne nektet for at noe var sant. Eller han kunne gjøre som gjorde, da han forrige uke skrev følgende på Twitter:

«Listen, we’re all ’possibly’ Sinatra’s son.»

Og det har han jo rett i.

Musikkens Farrow
Applausen fra Sheldonian Theatre i Oxford nådde helt ut i gatene forrige fredag, da Amadeus Orchestra og Berkshire Youth Choir var ferdig for kvelden.

Ingen i verden hadde noensinne hørt «O Calpe!» av Wolfgang Amadeus Mozart i sin helhet. Vidunderbarnet ble aldri ferdig med stykket, som var politisk da, og er blitt det nå.

Han laget musikken i 1782 som en hyllest til britene etter deres seier over spanjolene på Gibraltar.

I dag krever den spanske regjeringen at landet får Gibraltar tilbake fra britene, som nekter og har lagt marinefartøyer ved kai i kolonien. Saken er oppe i FN.

Kanskje blir det før eller senere en sak for vidunderbarnet og diplomaten Ronan Farrow.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.