Nyskaper. Legendariske Brian Eno er opphavsmannen til ambient-sjangeren. Han har laget et nytt stemningsrom til nyttårsdagen. Foto: Warp Records

Dvelende strømmer av lyd

Tekst

Brian Eno har gått fra å være cowboy til å bli en musikalsk jordbruker.

Mange frykter den, men første nyttårsdag kan være en strålende dag. Så sant man ikke har slumset til å gjøre noe mye dummere enn vanlig kvelden før, bare. Hendelsene kan komme vaskende innover deg som rolige bølger dagen gjennom: nyttårskonserten, nyttårshopprennet, litt smårydding, Tottenham mot Watford i Premier League, oppvarming av gårsdagens festmat, litt småreparering underveis – se, det kan lett bli oppskriften på årets aller fineste dag.

Det er også en gyllen mulighet til å reflektere litt over ens egen væren i verden, på godt og vondt. Og 1. januar 2017 kommer Brian Eno med et nytt ambient-album som er laget for nettopp den bruken: til refleksjon.

Fakta: Brian Eno

«Reflection»

Warp Records

Kreativitetsteorier

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør