Fin film, feil vaskeseddel

Tekst

«Lion» er en historie det er umulig ikke å bli grepet av, til tross for at oppmerksomheten ikke alltid rettes mot det vi føler er viktigst.

Da fem år gamle Saroo (Sunny Pawar) langsomt våkner opp på et tomt tog i fart et eller annet sted mellom Madhya Pradesh og Kolkata, får han ikke uventet full panikk. Han er kommet bort fra sin eldre bror, og fløyten fra lokomotivet overdøver ropene om hjelp. Han er 1600 kilometer hjemmefra og vet ikke engang hva han heter til etternavn.

20 år senere kommer den unge mannen han er blitt (spilt av Dev Patel), opp av vannet ved Australias kyst med surfebrett og svart våtdrakt. Han ser ut som roen selv, kjekk, privilegert og selvsikker.

Fakta: «Lion»

USA 2016, regi Garth Davis

Spilletid 118 minutter, sensur 9 år, norsk premiere 6. januar.

Med Dev Patel, Rooney Mara, Nicole Kidman, Sunny Pawar og flere.

Indre uro

«Lion» gjør et hederlig forsøk på å hekte disse to versjonene av hovedpersonen sammen; den lille gutten fra den fattige familien et sted i India han ikke var i stand til å uttale navnet på, og den unge mannen som tross sin trygge, gode tilværelse kjenner på en indre uro. «Lion» er en adapsjon av indisk-australske Saroo Brierleys memoarer «A Long Way Home», om hans egen historie fra han kom bort fra familien som femåring, til han fant dem igjen som voksen mann.