Jazzer opp fysikkfaget

Tekst

Faglig og fengende. Italienske Carlo Rovellis bok «Syv korte leksjoner i fysikk» er underholdende og lettlest, og en sånn type bok mange tror at de ønsker seg. Foto: Basso Cannarsa/Spartacus forlag

En bok om fysikk som går til et glass rødvin og får deg til å fremstå som mye klokere: Du vet du vil ha det.

Den italienske fysikeren Carlo Rovelli sier allerede i første kapittel av sin bok «Syv korte leksjoner i fysikk» følgende om Einsteins generelle relativitetsteori: «La oss oppsummere den:»

Og han klarer det faktisk. Leseren overbevises fort til å se verdensrommet som en slags gelé i stedet for noen grussteiner av fast materie, adskilt fra hverandre av nærmest uendelige mengder med tomhet. Dette her med hvordan tyngdekraften får lyset til å krumme seg virker plutselig helt rimelig.

Fakta: Carlo Rovelli

«Syv korte leksjoner i fysikk»

Spartacus, 109 sider

Det er faktisk litt vanskelig å skrive om dette uten at det høres ironisk ut.

Sjarmen med kvantene

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør