Pengemannen. Tim Phillips skal bruke tre milliarder kroner på å påvirke konservativ politikk de neste to årene. Han leder Americans for Prosperity, en konservativ politisk organisasjon støttet av de styrtrike Koch-brødrene.  

Frykt og avsky i Trumps Amerika

Tekst
følg meg

Vil du få varsel hver gang Gøran Skaalmo publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Washington, D.C./Arlington/McLean/New York

Det republikanske partiet vakler under vekten av president Donald Trumps første uker på jobb. Men med kaos og maktkamp i partiet har to styrtrike brødre tenkt å kjøpe seg den politikken, og de politikerne, de vil ha.

If I was president

Gettin' off is the first order of business

Eminem, «Campaign Speech», 2016

Fire uker med lekkasjer og søksmål, demonstrasjoner i folket og motstand i Kongressen. En måned med fraksjoner som kriger om makten i Det hvite hus, CIA som lekker kompromitterende avlyttingsmateriale om Trumps rådgivere. En rettssak. En sparket statsråd. Og 170 Twitter-meldinger fra selveste «Potus», meldinger som slår ned som molotovcocktailer mellom klokken 06.00 og 07.00 hver morgen. Velkommen til Donald Trumps Amerika.

– Han har vært president i noen få uker. Det er for tidlig å dømme Donald Trump nå.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør