Hull i himmelen. Etter at Bill Clinton hadde ankommet presidentaktig lenge etter avtalt tid til golfbanen utenfor Bergen, gjort håndtrykkene og aller pliktskyldigst dratt på seg en hvit Meland-vest, gjøv han løs på det som bare kalles monsterbanen 22. mai 2007. Det gikk så som så. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix

In golf we trust

Tekst

Donald Trump er kanskje ikke den mest populære presidenten, men grep på golfkøllen har han. Men hva i all verden skjedde med Bill Clinton da han spilte på Meland utenfor Bergen, og hvilken skjebne led Eisenhower-treet?

22. mai 2007: Bill Clinton svinger køllen på Meland golfbanes hull fem. Ved greenen står golfklubbens daglige leder Knut Holba og skjønner at det kommer til å gå skikkelig skeis.

– Jeg tenkte at hvis Clinton slår et godt slag, vil ballen havne i vannet. Det er umulig å se vannet fra der han sto. Og selvsagt: Det skjedde, sier Holba.

Da Clinton omsider får lempet ballen opp på krypkveingresset og til sist nedi hullet, etterfulgt av en mindre hyggelig passasje om banens vanskelighetsgrad, sier Holba til Clinton:

– Jeg sa: «Jeg tilbød meg å hjelpe, men du sa nei», sier Holba og ler.

«Billigan»

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør