Forrykende action i feil univers

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øyvor Dalan Vik publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

«Underverden» er et hevndrama som kjemper med troverdigheten, men gjør opp for det med tempo og nerve.

Said (Dar Salim) er fremgangsrik kirurg med gravid kone (Stine Fischer Christensen) og en leilighet med panoramautsikt der paret har samlet sine vakre, vellykkede venner til middagsselskap da de får en ubuden gjest. Det er Yasin (Anis Alobaidi), Saids yngre bror, som trenger penger, «bare hundre tusen, så skal jeg aldri be deg om noe mer». I en mesterlig filmet intro skjønner vi at Yasin virkelig er ute å kjøre, men vi aner at Said har hørt den melodien før, og han avviser lillebror.

Kort tid senere dukker Yasin opp død.

Fakta: «Underverden»

Danmark 2017, regi Fenar Ahmad

Spilletid 112 minutter, sensur 15 år, norsk premiere 21. april

Med Dar Salim, Stine Fischer Christensen, Roland Møller, Ali Sivandi, Dulfi Al-Jabouri og flere

Selvtekt

Said går til politiet. De er bare sånn passe interessert. Etter å ha gått noen runder med seg selv – men ikke med sin kone – bestemmer han seg for å hevne drapet på broren selv. Dermed beveger han seg ned i en underverden der han har trådt sine barnesko, men senere har hans oppvekstmiljø og hans nåværende tilværelse skilt lag og beveget seg veldig langt fra hverandre.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør