Førjulsstress? Juni-stria er mye verre

Tekst
Foto
Stavanger/Oslo

Avslutninger og fester opp og i mente. – Det skal være kos fem ganger om dagen i juni. Men det blir til tortur, sier trebarnsmor Janne S. Drangsholt.

– I perioder får jeg lyst til å havne i en liten bilulykke.

Litteraturforsker, forfatter og trebarnsmor Janne S. Drangsholt har hele dagen tenkt intenst på den engangsgrillen hun aldri fikk kjøpt til datterens klasseavslutning samme kveld. Nå roper syvåringen at hun ikke finner sekken sin.

– Ikke en alvorlig bilulykke, men for å bli lagt inn på sykehus og ligge helt stille. Veldig mange har nok tenkt den tanken.

Det er onsdag ettermiddag i Sandnes denne uken, to skoleavslutninger og en bursdag på samme kveld. Drangsholt har begynt å glemme ting og forveksle dager. Søndag fikk ikke en datter gå i bursdag, fordi hun måtte kjøre den andre til fotballkamp. I virkeligheten var bursdagen tre dager senere. Fotballkampen var et helt annet sted enn dit hun først kjørte.

– Jeg kjenner at jeg er supersliten, nesten litt deprimert, sier hun.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør