Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Santorinis hvite perler

Tekst

Mars - og aprilnyhetene: Den greske ferieøya glimter til med tre strålende skalldyrsviner laget av den lokale assyrtiko.

Først på DNvinklubb:

Den robuste drueplanten trives godt i de vindfulle skråningene med vulkansk jordsmonn på øya. Selv om den er relativt produktiv, har den også en evne til å lage stramme matviner fulle av nerve og en uttalt mineralitet som fremste egenskaper. Den modner langsomt, og de upodede plantene kan vokse seg svært gamle. Det sies at det finnes planter med røtter så gamle som fem hundre år på Santorini.

10707 Santorini Assyrtiko 2012
Argyros Estate                 
Santorini, Hellas
Kroner 245,- spesialpol B
90 poeng
Chaeos
Tett og limepreget duft med innslag av røyk, sjøvann og voks. Nydelig konsentrasjon på smak med leskende bitterhet i finish. Drikk nå til 2017. Passer til østers og posjert fisk. BDK

98691 Thalassitis Santorini Assyrtiko 2013
Gaia Estate
Santorini, Hellas              
Kroner 190,- bestilling
88 poeng
Chaeos
Gress, mineraler og limeskall på duft. Tørr og saltpreget på smak med fin konsentrasjon av syrlig limefrukt med en stram mineralpreget utgang. Drikk nå til 2017. Passer til skalldyr og posjert fisk. BDK  

12644 Thalassitis Oak Ferment Santorini Assyrtiko 2013
Gaia Estate        
Santorini, Hellas
Kroner 240,- bestilling  
87 poeng
Chaeos
Krydret limefrukt med hvite rips og innsalg av høy på duft. Rik syrlig frukt med fersk bitterhet og pent saltpreg i utgang. Drikk nå til 2018. Passer til sjøkreps og fiskesuppe. BDK

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.