Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Skuffende vinauksjon

Tekst
Arnt Egil Nordlien hos Vinmonopolet gjør vinene klar til auksjon hos Blomqvist. Foto : Thomas Haugersveen

Arnt Egil Nordlien hos Vinmonopolet gjør vinene klar til auksjon hos Blomqvist. Foto : Thomas Haugersveen

Til tross for et stort utvalg av eksklusiv vin, forble halvparten av flaskene usolgt.

De som hadde funnet frem til Blomqvists lokaler i går kveld, ble presentert et stort utvalg av modne klassikere fra noen av Europas beste vinregioner.

Det ble gravd enda dypere i norske kjellere denne gang, og hele 2000 tilbud var vurdert i forkant av historiens andre vin-auksjonsrunde på norsk jord. 164 lots skulle under hammeren på den klassiske auksjonsdelen. Blant disse en stor overvekt av moden rødvin fra Bordeaux, men også interessante objekter fra Champagne og Piemonte lå klare til å skifte eier.  

Men selv med toppviner på rekke og rad, inntraff aldri den helt store kjøpslysten. Vinmonopolets ansvarlige Arnt Egil Nordlien, forteller at han hadde regnet med en lavere interesse denne gang. Til tross for lav forventing, må det allikevel være en tanke skuffende at halvparten av flaskene forble usolgt. I tillegg kom det inn en rekke bud under minstepris som nå blir vurdert av tilbyderne.

Det er fremdeles mulig å by på vinmonopolets nettauksjon som avsluttes i dag og i morgen.

For tilslagsliste på den klassiske auksjonen, og oversikt over den pågående nettauksjonen: www.blomqvist.no

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.