Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Franske kokker må legge kortene på bordet

Tekst
TØFFE REGLER. I Frankrike.

TØFFE REGLER. I Frankrike.

Neste år blir franske serveringssteder pålagt å vise hvilke retter som er laget innenfor restaurantenes egne vegger.

I et forsøk på å bevare landets kulinariske rykte, blir det pålagt for franske serveringssteder å markere hvilke retter i menyen som er «hjemmelagde». Dette er for å tydeliggjøre for kundene hvilke retter som dermed er fraktet inn og varmet opp som hurtigmat. Det nasjonale påbudet ble vedtatt tirsdag.

I en undersøkelse lagt frem ifjor, innrømmet 31 prosent av franske spisesteder at de hadde ferdiglagde retter på menyen. Nå blir alle tvunget til å bruke det nye merket for hjemmelaget mat, som vil bestå av en gryte med en tak-aktig lokk.

Ordningen vil bli den første i sitt slag i Europa. Franske myndigheter håper den vil motivere franske spisesteder til å lage mer egen mat. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.