Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ny auksjonsrekord i Burgund

Tekst
Landsbyen Mersault i Burgund Foto:

Landsbyen Mersault i Burgund Foto:

Med sin 154e auksjon - satte Hospice de Beaune nok en rekord etter å ha solgt Burgund-vin for over åtte millioner euro.

Da siste hammerslag smalt i bordet klokken litt over åtte i går kveld, var det klart at fjorårets salg på 6,3 millioner euro var slått, skriver avisen Le Bien Public i Burgund.
Dette var også var forventet med en 20 prosent økning i antall tønner fra i fjor til totalt 534 228-liters vintønner. De var igjen fordelt på 47 forskjellige cuvéer (33 røde og 14 hvite) . Vinenene selges i sammarbeid med det engelske auksjonshuset Christies som overtok gjennomføringen av den historiske vinauksjonen i 2005. 

Domaine des Hospices de Beaune er en non-profit organisasjon som eier rundt 61 hektar med donerte vinmarker, hvor en stor andel er klassifisert Premier Cru og og Grand Cru.

Selv om kinesiske oppkjøpere i økende grad strømmer til, ble årets veldedighets-tønne (La pièce de charité) med den røde Corton-Bressandes Grand Cru - solgt for rekordhøye 220 000 euro til en gruppe vinglade Canadiere fra Quebec , gjennom negociant Albert Bichot. Pengene går i år til Toutes a l'Ecole, som arbeider for skoleutdanning av jenter i Kambodia, og Imagine Foundation, som forsker på genetiske sykdommer.

I følge Christies ble en tønne Clos de La Roche Grand Cru solgt for 74 900 euro.

Årets auksjon var i tillegg den siste for sjefsvinmaker Roland Masse (61) som har ledet produksjonen ved Domaine des Hospices de Beaune de siste 15 år. Han overgir nøkkelen til historiens første kvinnelige sjef på eiendommen, Ludivine Griveau.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.