Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kvitter seg med halve Maaemo - vil satse mer på det kreative

Tekst
SELGER SEG NED I MAAEMO. Kjøkkensjef på stjernerestauranten Maaemo, Esben Holmboe Bang, vil satse mer på å være kreativ. Foto: Elin Høyland

SELGER SEG NED I MAAEMO. Kjøkkensjef på stjernerestauranten Maaemo, Esben Holmboe Bang, vil satse mer på å være kreativ. Foto: Elin Høyland

Maaemo har fått restaurantgründeren Bjørn Tore Furset med på laget, men Esben Holmboe Bang avviser at Michelin-restauranten sliter økonomisk.

Norges eneste restaurant med to Michelin-stjerner, Maaemo, kunngjorde fredag ettermiddag at de har signert en rettet emisjonsavtale som vil gi en solid plattform for Maaemos fremtidige utvikling.

Siden Maaemo åpnet for fire år siden har de oppnådd rask suksess. Bare 14 måneder etter åpningen fikk gourmetrestauranten to stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden. I dag er Maaemo internasjonalt anerkjent som én av de beste restaurantene i verden.

- For å realisere restaurantens fremtidige ambisjoner er Maaemo stolte over å ønske Bjørn Tore Furset velkommen til Maaemo-teamet som en 50 prosent aksjonær og styremedlem, heter det i pressemeldingen Maaemo sendte ut i dag.

- Hvorfor selger dere dere ned i Maaemo? Sliter restauranten økonomisk?

- Nei, dårlig økonomi er ikke årsaken til at vi nå har inngått et samarbeid med Fursetgruppen. Dette gjør vi blant annet fordi det vil gi oss en sterk plattform for å videreutvikle og foredle vår gastronomiske identitet, sier Maaemos kjøkkensjef og medeier, Esben Holmboe Bang til DN.

Vil pushe Maaemo videre

- Ved å få Bjørn Tore Furset med på laget, kan vi bygge en organisasjon der Pontus og jeg i større grad kan fokusere på utviklingen og det kreative. På den måten kan vi pushe Maaemo videre, oppnå nye målsetninger og skape enda bedre opplevelser for de som besøker oss, sier Holmboe Bang.

Med flere restauranter i sin gruppe, er Bjørn Tore Furset Norges ledende entreprenør i restaurantbransjen.

- Han vil tilføre lang og solid erfaring, samt bidra med ny og spennende kunnskap til Maaemo. Denne avtalen aktiverer betydelige synergier for begge parter. For Maaemo er dette en positiv investering i fremtiden av restauranten. Det gir betydelige administrative ressurser som vil gi meg og restaurantsjef/medeier Pontus Dahlström mer tid til å fokusere på de kreative aspektene, sier Holmboe Bang.

På formuetoppen

Bjørn Tore Furset sier i en kommentar at han har stor respekt for Esben og Pontus, og jobben de har gjort for å få Maaemo dit det er i dag.

- Maaemo har etablert seg blant de beste restaurantene i Skandinavia, og har en entusiasme, energi og kunnskap som jeg virkelig er imponert over, sier han.

Kokker på inntekts- og formuestoppen i Norge består for det meste av kokker som har vært i gamet lenge og gjerne startet opp en rekke restauranter. Helt øverst troner nettopp Bjørn Tore Furset, som har bygd opp restaurantkonsernet Fursetgruppen med blant annet Ekebergrestauranten, Lofoten og Tjuvholmen Sjømagasin i porteføljen. Han sto ifjor oppført med en formue på 16 millioner kroner og inntekt på seks millioner, ifølge Skattelistene.

Duoen bak Maaemo, Esben Holmboe-Bang og Pontus Tobias Dahlström, kunne derimot ikke slå i bordet med fete inntekter ifjor. Med inntekter på henholdsvis 542.000 og 437.000 er de langt fra tetsjiktet: Ingen stjernelønn for Michelin-kokk

Les også: Rik på smak

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.