Onsdag denne uken ble det kjent at Ørjan Johannesen - som femte nordmann i historien, har klart å ta gull i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d´Or - også omtalt som verdensmesterskapet for kokker.
Her er listen over poengsummene fra de tolv dommerne. De viser at det var tett i toppen da Norge slo USA med knappe ni poeng. Sverige kapret bronsemedaljen.
Ørjan Johannessen hadde fem timer og 32 minutter på seg til å lage en kjøttrett og en fiskerett. Kjøttet måtte være perlehøns og fisken brun ørret. I tillegg er det regler for hvilke grønnsaker som kan brukes. Dommerne gir poeng både for smak og utseende. Kjøttretten får også poeng for å vise tradisjoner fra deltagerens region.
Her er den fullstendige resultatlisten:
1: Norge: 1662 poeng
2: USA: 1653 poeng
3: Sverige: 1610 poeng
4: Finland: 1599 poeng
5: Japan: 1553 poeng
6: Danmark: 1509 poeng
7: Frankrike: 1484 poeng
8: Island: 1435 poeng
9: Nederland: 1423 poeng
10: Storbritania: 1401 poeng
11: Tyskland: 1384 poeng
12: Australia: 1344 poeng
13: Ungarn: 1338 poeng
14: Estland: 1324 poeng
15: Argentina: 1315 poeng
16: Sveits: 1314 poeng
17: Singapore: 1301 poeng
18: Sør-Korea: 1300 poeng
19: Marokko: 1275 poeng
20: Malaysia: 1274 poeng
21: Canada: 1248 poeng
22: Chile: 1209 poeng
23: Spania: 1166 poeng
24: Guatemala: 1071 poeng
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.