Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Modne godbiter fra Domaine de Montille i Burgund

Tekst
Etienne de Montilles røde burgundere fra 2011 er her Foto: Sune Eriksen

Etienne de Montilles røde burgundere fra 2011 er her Foto: Sune Eriksen

Hubert de Montille etterlot en arv av strålende Burgund-viner. Nå har tre av vinene fra hans sønn Etienne og datter Alix i årgangene 2008 og 2009 ankommet polet.

En søndag i november i fjor. Midt i lunsj med gode venner mens han sippet til et glass Pommard Rugiens 1999 stoppet hjertet til burgundlegenden Hubert de Montille. Svekket av sykdom de siste årene hadde han overlatt styringen av familie domaine til sine to barn Etienne og Alix de Montille allerede i 1995. I de siste årene har kvaliteten nådd nye høyder. Mens Etienne de Montille tar seg av rødvinsproduksjonen er det hans søster Alix de Montille som lager de hvite vinene. Sistnevnte har særlig gjort et stort kvalitetshopp de siste årene.                  
Les mer om mat og vin på Smak.no
Klikk her for å melde deg på ukentlig nyhetsbrev fra Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.