Denne artikkelen ble først publisert for DNvinklubbs medlemmer.

 

 

Den eldste delen av kjelleren til Château Thivin er fra 1383, og eiendommen ble kjøpt av familien Geoffray i 1877.

Geoffray lager i dag vin fra de to sørligste av de 10 cruene i Beaujolais, Côte de Brouilly og Brouilly, Det er førstnevnte som nå er tilgjengelig i spesialbutikkene, sammen med en hvitvin på 100% chardonnay fra Clos de Rochebonne i Thiezé.  Eiendommen består av totalt 25 hektar med vinmark.

Dette er Beaujolais på sitt aller beste. Vinene oppleves leskende og luftige, med en kjølig og presis frukt som kombineres med flott tanninstruktur, syre og mineraler.  Ta turen innom en av de syv spesialbutikkene i løpet av de nærmeste dagene for å oppleve hva Beajolais kan by på.  

 

Hvitvin:

16839 Beaujolais Blanc Clos de Rochebonne 2012
Château Thivin         
Kroner 219,90 alle syv butikker   
87 poeng
Blend
Fersken, appelsinblomst og kamomille på duft med innslag av svale krydder. Flott balanse på smak mellom fersk frukt, kremet tekstur og en syrlig, mineralsk utgang. Tørr finish. Drikk nå til 2018. Passer til fiskesuppe og rike retter av skalldyr.

 

Rødvin:

16842 Beaujolais Côte de Brouilly Cuvee Zaccharie 2012
Chateau Thivin
Kroner 264,90   Vika, Valken, Sandnes Kvadrat, Valentinlyst
91 poeng
Blend
Dufter av moreller, røyk og mineraler med innslag av musk og trøffel. Delikat og konsentrert, kjølig steinfrukt på smak med en fyldig tanninstruktur og en lang vibrerende utgang. Drikk nå til 2018. Passer til kalv og lette retter av lam.

16840 Beaujolais Côte de Brouilly Clos Bertrand 2012
Chateau Thivin
Beaujolais, Frankrike
Kroner 207,90 alle syv butikker
89 poeng
Blend
Floral duft av kirsebærblomst, modne bringebær og streif av anis og mineraler. Luftig og delikat syrlig bærfrukt på smak med lange finkornede tanniner. Fin lengde. Drikk nå til 2018. Passer til svin og kalv. BDK

16841 Beaujolais Côte de Brouilly Cuvee Les Girottes 2012 
       
Chateau Thivin
Beaujolais, Frankrike
Kroner 229,90 Vika, Hamar, CCVest, Sandefjord             
89 poeng
Blend
Elegant og parfymert duft av roser og friske jordbær med innslag av søte krydder. Frisk og jordbærpreget frukt på smak med en nydelig luftig fruktkarakter og en syrlig, bitende utgang med fine, lette tanniner. Drikk nå til 2017. Passer til tamfugl og svin. BDK(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.