Denne artikkelen ble først publisert for DNvinklubbs medlemmer.

 

Etter at 1999 årgangen av R.D endte med katastrofe for Bollinger-ikke fordi vinen var dårlig, men fordi hele partiet med standardflasker måtte kalles tilbake på grunn av korkfeil,  er den etterlengtede 2002 her. En årgang som med sin gode modenhet og flotte syre er blant de klart beste på 2000-tallet.

Bollinger R.D var den første cuvée prestige som ble lansert som extra brut, og ligger hele 10,5 år på bunnfallet – med naturlig kork, før flasken degorgeres.

Druesammensetningen er 60 prosent pinot noir, og 40 prosent chardonnay. 71 prosent fra grand cru vinmarker og 29 prosent fra premier cru.

Av en total produksjon på 30000 flasker har det kommet 250 standardflasker, 30 magnum, og 6 jereboam til Norge.  


34885 Bollinger R.D 2002
Bollinger
Champagne, Frankrike
Kroner 1459,50 bestilling
95 poeng
Haugen Gruppen
Ekstremt harmonisk på duft med gule og røde epler, sitrus, mineraler, honning, ristet kokos og noe bakverk. Fyldig og moden frukt på smak med pen konsentrasjon av delikate små bobler og en intens syrlig utgang med flott kremet tekstur i finish. Drikk nå til 2040.  BDK

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.