-Ideen har blitt til på våre årlige kjøreturer til Champagne, hvor vi har planlagt denne vinbaren vi føler manglet i Oslo, forteller Torleif Høyvik.

-Plutselig en dag var det perfekte lokalet her, og vi kunne ikke si nei.

Med Snøhetta på arkitektsiden er nå den to-etasjers store baren på Stranden med ansikt ut mot Holmen-passasjen en stor byggeplass, men i begynnelsen av oktober skal alt være klart til å åpne dørene.

-Det skal være en stor og lys lounge både ute og inne, en bardisk i eik og en peis for kjølige vinterkvelder, sier Høyvik.

Vinprofilen vil være mer internasjonal enn det vi er vant til her til lands, med for eksempel fokus på viner fra den amerikanske vestkyst. Eget smakerom i andre etasje for lukkede smakinger og sommelierer som dekanterer vinen for deg, selv om man sitter i en bar skal være noen av Vérités merkevarer.

-Vi har knyttet til oss flinke bransjefolk fra ulike deler av verden som rådfører oss om trender, slik at vi hele tiden skal ligge i forkant, forteller de.

I tillegg til et velfylt vinkart vil de ha en cocktailbar hvor drinkene skal lages etter sesong og tilgang på de beste råvarer.

På spørsmål om matservering, smiler de begge og sier ja selvfølgelig skal vi ha mat, god enkel mat, som man kan spise med hendene laget av sunne råvarer av topp kvalitet. I tillegg til fingermat skal vi ha shooters, ost, skinke og østers. Om våre gjester vil ha større middager, vil vi selvfølgelig besørge dette, da fra andre restauranter i byen, legger de til. Men maten skal ikke være i fokus, det skal være et enkelt og godt mattilbud. Vinen er det som er viktigst, sier de.

Mens den erfarne sommelieren Torleif Høyvik i en årrekke har hatt stillingen som Bølgen & Mois administrerende direktør har Tor Eivind Hansen bakgrunn som barmann fra Fridays, Onkel Donald, Kartellet og Bølgen & Moi.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.