Jeg vil med dette presisere at det er undertegnede og ikke representanter for Legeforeningen som står bak to eller tre noe spissformulerte Twitter-meldinger til arbeidsgiverorganisasjonen Spekters administrative direktør Anne-Kari Bratten, deriblant «søppelfyllingsmeldingen» (DN 27. august).

Jeg beklager at jeg med dette har bidratt til å sette Legeforeningen i en vanskelig situasjon og vil gjerne få bøte på dette.

Forøvrig fremgår alltid tweetens avsenderadresse klart og tydelig øverst på meldingen, så det levner ingen tvil om avsender – i dette tilfelle undertegnede og altså ikke representant for Legeforeningen.

Twitter er et medium der alle har adgang; det hersker ingen andre regler enn alminnelig folkeskikk. Tonen er uformell og blir preget av det som ligger ute på Twitter. Ting som blir sagt der, bør neppe tillegges altfor mye vekt.

Selv er jeg pensjonist med engasjement for lokalsykehuset og en verdig eldreomsorg. Jeg synes Brattens oppførsel overfor legetillitsvalgte er aggressiv og krenkende. At Spekter taler for å legge ned lokale sykehus, er ikke noe som applauderes.

Forøvrig kan jeg opplyse om at Twitter-meldinger som Bratten ifølge DN opplever som krenkende, er blitt slettet. Twitter-kontoen som «søppelfyllingsmeldingen» ble sendt fra, er for lengst blitt slettet.

Det er altså undertegnede som er nettrollet, ikke noen representant fra Legeforeningen.

William Jørgen Koren, Ås(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.