Lønnsoppgjøret i norsk industri bør i år være en enkel affære.

For drøye ti år siden var partene i arbeidslivet blitt så bekymret for den norske konkurranseevnen at de samlet seg om et felles mål om å få norsk lønnsvekst ned «på linje med utviklingen hos våre handelspartnere».

Et særnorsk rentenivå hadde da sendt kronekursen i taket og utløst en rask og ubehagelig nedbygging av eksportindustrien.

Også dengang var norsk arbeidskraft dyrere enn i EU. Forskjellen i timelønnskostnader var 26 prosent, noe som ble sett på som en betydelig hemsko.

Ti år etter er bekymringene for eksportindustrien omtrent de samme som de var i 2003. Industribedrifter legges ned og kronen styrker seg. Sammenlignet med situasjonen for ti år siden er det én viktig forskjell. Avstanden til konkurrentene er langt større. Oppdaterte beregninger fra Teknisk beregningsutvalg (TBU) viser at lønnskostnadene i industrien nå ligger 69 prosent over konkurrentene.

Noe av spriket skyldes sterkere krone, men mesteparten kan tilskrives ambisjonen fra 2003 om å holde igjen i lønnsoppgjørene. Mest av alt forble det en ambisjon. År etter år har lønningene steget mer i Norge enn hos handelspartnerne. Og nei, produktivitetsveksten har de siste årene ikke vært høy nok til å kompensere for økte lønnskostnader.

Sett utenfra blir den norske modellen betraktet med en blanding av misunnelse over rikdommen og undring over hvor lenge festen kan vare.

«Oljerikdom à la Midtøsten kombinert med en generøs nordisk velferdsstat kveler langsomt store deler av norsk næringsliv», oppsummerte korrespondenten i nyhetsbyrået Reuters etter et Norges-besøk nylig. Det er bare en mild overdrivelse.

For LO, som valgte å bryte årets lønnsforhandlinger med NHO, bør saken være enkel. Lønningen i industrien er allerede for høy. Da er det neppe klokt å jekke den ytterligere opp.

Les også: Høye norske lønninger: - Det går ikke lenger


Norsk gjennomsnittslønn: 363.800 kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.